Denne sensommer dumper der ikke som sædvanligt et FOF-katalog ind gennem brevsprækken hos borgerne i Gentofte Kommune. Den lokale aftenskole, FOF København og Nordsjælland, har nemlig udskiftet det trykte katalog til fordel for hjemmesiden for at skåne miljøet og imødekomme efterspørgslen for nye hold året rundt.

Dette efterår er der flere end 600 hold at vælge imellem i Gentofte kommune i alt fra yoga, pilates og andet motion til tegning, kreative håndværk, musik, sprog og foredrag – og der kommer løbende flere til. Pressefoto FOF

I mange år har FOF i Gentofte produceret et husstandsomdelt katalog to gange om året med en oversigt over kommende aftenskoleaktiviteter i lokalområdet. Men nu er en æra forbi. FOF København og Nordsjælland har nemlig besluttet at lade det trykte katalog udgå. I stedet vil hjemmesiden fremover være det primære omdrejningspunkt, hvor man som altid kan se og tilmelde sig det fulde udvalg af kurser, foredrag og rundvisninger.

”Vi oplever, at flere og flere orienterer sig direkte på vores hjemmeside, når de er på udkig efter en fritidsaktivitet. Det halvårlige katalog var efterhånden kun et øjebliksbillede af vores store udbud, når det kom på gaden. Og udvalget af kurser er vokset med fusionen mellem FOF Nordsjælland og FOF København. Derfor tog vi allerede ved årsskiftet en beslutning om, at forårets katalog skulle være det sidste i denne omgang,” fortæller direktør for FOF København og Nordsjælland Bernadette Follmann.

Folk går online
For mange er det en tilbagevendende tradition at bladre i aftenskolernes trykte udgivelser. Derfor er beslutningen også nøje gennemtænkt af FOF København og Nordsjælland, der som landets største aftenskole arrangerer folkeoplysende kultur- og fritidsaktiviteter for voksne og børn i 16 kommuner i hovedstadsområdet og hele Nordsjælland.

”Det er en smule vemodigt at vinke farvel til kataloget. Men vi vover alligevel springet på grund af internettets mange fordele. Vores undersøgelser viser, at langt størstedelen lader sig inspirere online og på sociale medier. Og efterspørgslen er stor hele året, ikke kun ved sæsonstart. Derfor vælger vi nu at bruge kræfterne på bl.a. vores hjemmeside, hvor vi kontinuerligt udbyder nye hold. Det er en langt mere dynamisk løsning, som kommer vores kursister til gode – og en ekstra gevinst er selvfølgelig, at vi skåner miljøet ved at spare papiret til det trykte katalog,” uddyber Bernadette Follmann.

Undervisningen er den samme
Selvom kataloget udgår, og aftenskolen omstiller sig i en mere digital retning, er undervisningen den samme med fokus på samværet og høj faglighed. I efteråret byder programmet da også på flere end 600 hold i Gentofte kommune, hvoraf mange starter op sidst i august.

”Vi ved, at der kan være nogen, som ikke føler sig hjemmevante på internettet og derfor har brug for en hjælpende hånd. I det tilfælde er man selvfølgelig altid velkommen til at skrive, give os et kald eller møde os på Ordrupvej 60 i Charlottenlund,” siger Bernadette Follmann.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev