BIRGITTE STOKLUND NY STIFTSKONSULENT I HELSINGØR

Birgitte Stoklund Larsen, der har været generalsekretær i Det Danske Bibelselskab siden 2015, er fra 1. oktober ansat som stiftskonsulent i Helsingør Stift. Hun skal stå i spidsen for konsulentgruppen og får ansvar for samskabelse og offentlighedsteologi i stiftet.

Læs interview

SOMMERHILSEN: DET VIGTIGE VANDT

“Jeg tror, at netop denne turnering vil blive husket længe,” skriver biskop Peter Birch i sin sommerhilsen. “Ikke for de enkelte kampe, ikke for resultaterne, men for det, der viste sig, da Danmark spillede sin første kamp og Christian Eriksen sank sammen på banen med hjertestop. Dér viste det vigtige sig pludselig i det uvigtige. Her stod vi pludselig ansigt til ansigt med kampen for livet, her så vi betydningen af at være der for hinanden og være en del af et fællesskab.”

Læs Peter Birchs sommerhilsen

INSPIRATION: KIRKEN I SOMMERLANDET

Simultanoversættelse af gudstjenesten. Rundvisning i kirken. Frivillige social guides, der tager imod nye ansigter til gudstjenesten. Folkekirkens Uddannelses- og Videnscenter lavede i 2019 en antropologisk undersøgelse af udfordringer og muligheder for kirker i sommerhusområder. Det mundede bl.a. ud i et idekatalog til, hvordan kirkerne tager godt imod sommerhusgæsterne. Læs eller genlæs.

Se idekataloget

FERIESYSLER

TRO OG KIRKE I ØRERNE
Hvad skal du lave, mens du ligger i hængekøjen eller går og fjerner ukrudt? Lytte til nogle af de mange nye podcast om kirke og tro?

Læs mere

SALMEKONKURRENCE
Du kan jo også give dig til at skrive den salme, der skal synges til åbningsgudstjenesten ved Himmelske Dage næste år.

Læs mere

Tilmeld dig vores nyhedsbrev