Sammen med TV 2 har Nationalmuseet bedt danskerne om at finde skatte frem fra gemmerne fra de sidste 100 år. De har fået spektakulære genstande fra bombeangreb, besættelsestiden, fodboldsejre, frihedskampe, coronapandemien og nære historier, der indrammer, hvem vi er. 

Foto: Anne Beth Witte, Dit Gentofte

I udstillingen træder du ind i vores hverdag. I dagligstuen, soveværelset, køkkenet, baggården og festen. Her ser du nogle af de genstande, som bærer på begivenheder, der har formet os, rystet os og rykket os som nation.

Her kan du bl.a. se banneret fra kvinderne som gik ned ad strøget og startede Rødstrømpebevægelsen i Danmark. Hjelmen fra den brandmand, som mistede livet, da en container eksplodere i Seest. Kaffesække-jakkesættet fra Jacob Haugaard, som vendte Folketinget på hovedet med sin gøglerdagsorden og valgløftet medvind på cykelstierne. Og ikke mindst jakken, som Danmarks første kvindelige statsminister, Helle Thorning Schmidt havde på på valgnatten.

Dit Gentofte var på besøg og fik taget disse stemningsbilleder. Se udstillingen indtil 31. december 2020. Læs MEGET mere her.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev