Spejderne skriver bl.a. dette i sin pressemeddelelse om udviklingen på området:

Flere danske børn og unge får bogstavelig talt jord under neglene. De fem danske spejderkorps har rundet 70.000 medlemmer, det højeste antal i mange år, og i flere spejdergrupper er der sågar ventelister. Stigningen i antallet af medlemmer forklares blandt andet med en voksende lyst hos forældre til at give deres børn en stærk relation til naturen, og adgang til de udviklende fællesskaber, som spejderbevægelsen tilbyder.

 

Spejderbevægelsen oplever det højeste antal medlemmer i mange år. Foto: Spejdernes Lejr 2017 havde deltagelse af mere end 35.000 spejdere. Fotograf: Heine Dransfeldt

Vild natur, adventure-løb, udfordringer, samarbejde og fællesskab. Det er alt sammen noget, der rimer på dét at være spejder. Og det appellerer i stigende grad til danske børn og unge. De fem danske spejderkorps mønstrer nu over 70.000 medlemmer, hvilket er det højeste antal i mange år.

“Vi er rigtig glade for, at vi som spejderbevægelse vokser. Det er et udtryk for, at børn og unge, og deres forældre, er tiltrukket af friluftslivet og de udfordringer, der er forbundet med at være spejder. Samtidig oplever vi også, at det er udtryk for et behov for, at børn og unge kan indgå i meningsfulde fællesskaber, hvor de tager ansvar og dermed kan gøre en forskel for sig selv og andre”, siger Morten Junget, som er den ene af to formænd for Spejderne.

Spejderbevægelsen, foto: Heine Dransfeldt

At være spejder er mere end snobrød og lejrbål

Fremgangen blandt de danske spejdere kan også ses i lyset af, at det er lykkedes spejderbevægelsen at brede begrebet spejder mere ud, og dermed vise et mere mangfoldigt billede af, hvad det vil sige at være spejder:

“At være spejder handler ikke bare om at lave lejrbål og snobrød. Det handler om at udvikle sig personligt, og som en del af fællesskabet. At være spejder er et frirum, hvor man føler sig tryg, og hvor det er en positiv ting at fejle, fordi det er en vigtig del af at udvikle sig. Og så byder spejderlivet på enestående oplevelser i naturen. En natur, som rigtig mange unge er optaget af at passe på og værne om,” siger David Hansen, som er den anden formand for Spejderne.

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev