Det fortæller dine døre om dig

Et hurtigt kig ind i folks hjem kan ofte give et klart indtryk af boligens beboere. Mange danskere vælger nemlig i dag at personliggøre indretningen for at gøre boligen ekstra hjemlig, og det gælder også for valget af døre, der ifølge landets største dørproducent afslører mere om dig, end man skulle tro.

En farvet dør kan tilføre indretningen et unikt udtryk, foto: Swedoor

For mange danskere er det vigtigt, at hjemmet fremstår hyggeligt og indbydende, og flere og flere vælger derfor at sætte et personligt præg på boligen, hvilket kommer til udtryk i alt fra billeder og møbler til gulve og døre.

 – Vi oplever i stigende grad, at danskerne ønsker at sætte et personligt aftryk på hjemmet og eksempelvis lader personligheden komme til udtryk i valget af døre. Derfor forsøger vi også altid at imødekomme danskernes mange forskellige ønsker til døre, så der er noget for enhver smag, fortæller Tenna Knak, der er europæisk marketingdirektør hos dørproducenten SWEDOOR.

Når du vælger at give dit hjem et personligt udtryk med et bestemt dørvalg, gør det imidlertid ikke kun dit hus mere hjemligt – det afslører også, hvilken type du er.

Du sætter pris på den røde tråd

Den moderne type efterlader intet til tilfældighederne, og alt ved boligindretningen er gennemtænkt ned til mindste detalje. Indretningen er ofte enkel med få ting, der skiller sig ud og giver rummet kant. Den røde tråd og sammenhæng mellem boligens rum er et must for den moderne forbruger. Denne type vælger ofte grå eller sorte døre, der giver hjemmet et flot og moderne udtryk. Det kan eksempelvis være døre med 3D-mønstre, der bryder med minimalismens rene linjer og glatte flader.

Du tør tage chancer

Den vovede type er ikke bleg for at tilføje farver eller skæve indslag i sin boligindretning. Det kan blandt andet være unik kunst på væggene, retro møbler eller døre i specielle farver. Denne forbruger er ikke bange for at skille sig ud fra mængden og har ikke et ønske om at bo i et hjem, der ligner alle andres.

– Hvis man har mod på at lege med farver i indretningen, er farvede døre et oplagt sted at starte. Lige nu oplever vi stor efterspørgsel på farvede døre, der går i ét med husets vægge, så man får et helstøbt udtryk. Er man i stedet på jagt efter forskellige farver til alle hjemmets døre, kan man få døren i lige præcis den farve, man drømmer om. Uanset behov tilfører farvede døre liv til boligindretningen, og det er egentlig kun fantasien, der sætter grænser for, hvor kreativ man kan være, siger Tenna Knak.

Du elsker det stilsikre udtryk

Den klassiske forbruger sætter pris på lys, rene linjer og en harmonisk boligindretning, og for denne type, som har hang til nordisk indretning, er kodeordet ”less is more”. Den minimalistiske stil har længe præget den danske indretning, og her er det typisk den hvide dør, der vinder indpas for den klassiske forbruger. En hvid dør behøver dog ikke bare at være en hvid dør. Der findes mange muligheder for at tilvælge forskellige mønstre eller massive løsninger, så døren komplementerer resten af din boligindretning og din families behov bedst muligt.

Du tænker praktisk

Børnefamilier og folk med hang til praktiske løsninger vælger ofte at integrere døre med flere formål i hjemmet. Den praktiske type overvejer altid funktionen ved en genstand eller et møbel inden køb, og multifunktionelle indretningselementer vækker derfor stor begejstring. 

– Flere og flere begynder at få øjnene op for, at en dør kan meget mere end blot adskille og forbinde rum og bliver i højere grad en del af indretningen. Derfor har vi også døre til dem, som tænker multifunktionelt i deres indretning. Det kan for eksempel være tavledøre på børneværelset eller i køkkenet, så ugens skoleskema eller madplan ikke bliver glemt. Eller måske en massiv dør på teenageværelset, som kan dæmpe støjen fra larmende computerspil, slutter Tenna Knak.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev