Artiklen er sponseret

Det, at være sikker i en usikker verden, kræver ofte en bevidst indsats. Både på et personligt plan, men også på et organisatorisk og nationalt plan. Selvom tryghed omfatter både det psykologiske og fysiologiske for dig som menneske, så fokuseres der ofte på det mere håndgribelige i vores dagligdag. I denne moderne informationstid, som vi alle efterhånden er en del af, så betyder det typisk, at vi forsøger at beskytte vores personlige oplysninger og private informationer bedst muligt. Vi ved jo, at der kan tjenes penge ved at udnytte de data, vi efterlader online, når vi bruger de populære sociale medier og foretager diverse informationssøgninger på internettet. Særligt de store internationale teknologibaserede firmaer er berygtede for at indsamle og bruge alle disse oplysninger.

Hold styr på de mange typer informationer

Derfor er der indført flere regler for hvilke data, som kan og må indsamles, når du færdes på nettet. Du har eksempelvis sikkert hørt om GDPR og set den nu obligatoriske cookie-pop up, der dukker frem på alle hjemmesider. Virksomheder, foreninger, organisationer og andre er forpligtet til at håndtere alle personrelevante oplysninger korrekt og sikkert. Nogle finder en fordel i at anvende et specifikt informationssystem, kaldet et ISMS (Information Security Management System) for at optimere og effektivisere processen. Det kan være med til at forbedre informationssikkerheden, ikke bare for den enkelte, men også for hele virksomheden. Det er smart firmapraksis at forhindre konkurrenter og andre i at kende interne firmaregler og -procedurer, omkostninger, salgspriser og meget mere.

Fornuftig strukturering

Fordelene ved at anvende et særligt system til håndtering, opbevaring og deling af data- og informationsstrømmen i en organisation kan være mange. Men du kan også implementere noget tilsvarende hjemme på privatadressen. Her kan du opbygge dit eget system gennem gode vaner. Beslut dig for eksempel for, hvordan du vil bruge sociale medier. Hvilke oplysninger har du ikke noget imod bliver delt med andre? Sæt dine egne grænser og overhold dem. Vær ligeledes opmærksom på hvem, der får adgang til din e-mailadresse og telefonnummer. Læs altid alle de betingelser, som du siger ja til, inden du udfylder spørgeskemaer, deltager i konkurrencer, downloader et gratis spil og meget, meget mere.

Lad fornuften bestemme

Når det kommer til informationssikkerheden i hjemmet og på arbejdet, kan du typisk opnå en rimelig sikkerhed ved blot at tage fornuftige beslutninger. Du bør ikke klikke på link i en e-mail, der lover dig millioner. Husk det!

 

Vi ved der tjenes penge ved at udnytte de data, vi efterlader online, når vi bruger de populære sociale medier og foretager diverse informationssøgninger på internettet. Foto: ABW

Tilmeld dig vores nyhedsbrev