Eremitageslottet skriver bl.a. dette i sin pressemeddelelse om højsæsonen:

Nyd en dag i Dyrehaven med en omvisning på Eremitageslottet. Besøg det eventyrlige jagtslot onsdage, lørdage og søndage mellem 1. juni og 31. august.

Stemningen på Eremitageslottet er helt særlig. Slottet ligger fredeligt på en bakketop i Dyrehaven, og blev brugt som jagtslot i forbindelse kongens hæsblæsende parforcejagter i slutningen af 1700-tallet. 1. juni-31. august kan gæster opleve de intime men stadig prangende sale på en omvisning.

Fra Christian 6.s barokslot ser man ud på de smukke jagtområder rige på historie. Siden færdiggørelsen i 1736 brugte kongen sin “jagthytte” som et fristed efter en anstrengende jagt. Her underholdte han prominente gæster og bød på jagtmiddage en eremitage – i ensomhed uden nysgerrige tjenere. Ved et signal ville et elevatorbord nemlig blive sænket ned i køkkenet, blive anrettet, og derefter hejst op til selskabet igen.

Besøg slottet

På grund af det sarte interiør er det kun muligt at besøge jagtslottet på en omvisning. Besøg derfor slottet på en omvisning onsdage, lørdage og søndage fra 1. juni til 31. august. Grupper kan bestille en privat omvisning fra april til oktober.

Billetter skal købes på forhånd på Eremitageslottet.dk

Tips, tricks og fun facts

Der er ikke indlagt el i de mest imponerende rum på slottet. Derfor er der brug for godt med dagslys, for at få den fulde oplevelse. Det er grunden til, at slottet kun er åbent for gæster i sommerhalvåret.

Om onsdagen er det tilladt at køre bil i Dyrehaven, og man kan parkere ved slottet.

Det er desværre ikke muligt at købe billet ved slottet. Køb den i stedet online på eremitageslottet.dk

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev