Dette indhold er sponsoreret

Der er mange gode grunde til, at du burde lære at køre grønnere i din bil. For det første er det bedre for miljøet på længere sigt, mens det samtidig er bedre for din pengepung og din grønne samvittighed. Derfor får du i denne artikel de fem bedste råd til, hvordan du kan køre grønnere i hverdagen, så du kan passe godt på planeten, dig selv og din bil. Har du for eksempel lige købt en grønnere bil, som kører længere på literen, kan du altid besøge linket https://nembilhandel.dk/omregistrering-af-bil, hvor du kan få din nye bil omregistreret.

Din acceleration
Når du skal køre grønnere i hverdagen, er det vigtigt, at du tænker på, hvordan du accelererer i din bil. Dette kan nemlig være med til at spare dig for mange penge og udledt CO2 på den lange bane. Vil du gerne være grønnere i hverdagen, er det vigtigt, at du er hurtig til at accelerere med din bil. Det er altså vigtigt, at du kommer hurtigt op i fart, i det rigtige gear, så du kan spare på din CO2 forbrænding. Så kan du nemt og simpelt køre mere grønt i din hverdag.

Kig fremad i trafikken
Vi du gerne køre grønnere i hverdagen, så er det en god ide, at du kigger længere frem i trafikken. Dette sikrer, at du nemmere kan vurdere, om du kan blive ved med at holde din fart, eller om du skal ned i fuldt stop, hvor du kan holde med slukket motor. Skal du holde i mere end to minutter, så er det en god ide, at du ikke holder med motoren tændt, da dette udleder mere CO2 end højest nødvendigt. Derfor er det en god ide, at du kigger godt på den trafik, som er et stykke fra dig, så du kan blive bedre til at bedømme, hvornår du skal holde din fart, og hvornår du skal standse.

Brug bilens ECO funktion
Vil du gerne køre grønnere, så er det en god ide, at du køber en bil, som har en ECO funktion. Dette gør, at bilen automatisk køre grønnere med motoren, uden at du behøver at tage stilling til trafikken eller dine køreevner. Det er dog stadig en god ide, at du følger de tidligere råd, men denne funktion gør, at bilen køre grønnere for hver kilometer, end det ellers ville være muligt, når funktionen ikke er slået til. Denne funktion kommer som oftest i nyere biler, og det er derfor en god ide, at du spørger din bilforhandler omkring funktionen, inden du skriver under på en købskontrakt.

Tag flere passagerer med i bilen
Når du skal køre grønnere i hverdagen, så er det en god ide, at du tager flere med i bilen end blot dig selv. Måske kan du og dine kollegaer finde en køreordning, hvor i sammen kan køre til og fra arbejde, eller måske har du plads til et par stykker mere i bilen, når du skal køre fra København til Aalborg, når du skal besøge svigerfamilien. Uanset, så er det en god ide, at du køre grønnere ved at tage flere personer med i bilen, end du først havde beregnet. Dette sparer dig både på pengepungen, da du har mulighed for at tage kørselspenge, mens du samtidig gør noget godt for miljøet.

Overvej altid din køretur, når du sætter dig bag rattet
Vil du gerne køre grønnere i hverdagen, så er det en god ide, at du altid overvejer dit behov for din bil, hver gang du sætter dig bag rattet. Her kan du spørge dig selv, om det virkeligt er nødvendigt med bilen, hvis du blot skal ned for at hente æg og mælk ved købmanden, eller om du har behov for bilen for at komme fra punkt a til punkt b. Dette vil ikke blot spare dig for mange penge, fordi du ikke bruger brændstof til unødvendige ture, men det gør også, at du nemt og simpelt kan nedbringe dit brændstofforbrug, og du kan dermed sænke mængden af CO2, som du udleder, hver eneste gang du kører i bil. Sådan kan du altså nemt og simpelt blive en grønnere bilist i hverdagen.

 

Når du skal køre grønnere i hverdagen, er det en god ide, at du tager flere med i bilen end blot dig selv. Foto: ABW

Tilmeld dig vores nyhedsbrev