Sund sommerhud med glød

Thorbjörg Hafsteinsdóttir er en super interessant kvinde! Hun er uddannet sygeplejerske, ernæringsterapeut, life-coach og yogalærer. Og så er hun forfatter til hele 7 bøger om sundhed, vitalitet og ernæring og udbyder kurser, foredrag og workshops, ligesom hun tilbyder skræddersyede individuelle konsultationer, medvirker i tv-programmer og meget meget andet. Hendes mål er først og fremmest at kunne inspirere mennesker, især kvinder, og give dem værktøjer og rådgivning til at få det optimalt godt og blive den bedste og sundeste udgave af sig selv.

Her får du forårets bedste råd til huden direkte fra Thorbjörg:

Eksfoliering

Fjern døde hudceller på kroppen ved hjælp af en mild eksfolierende scrub. Du kan enten bruge hudhandske eller blød hud børste på tør hud og fjerne de døde hudceller, eller du kan bruge salt- eller sukker-scrub. Det er nemt selv at lave salt-scrub. Du blander lidt fint salt i lidt kokosolie og går i gang. Hvis du heller vil have det nemt og lækkert, er der variationer af scrubs i forskellige prisklasser du kan købe. For eksempel i Matas, som har gode body scrubs fra under 100 kr og op.

Eksfoliering til ansigtet skal være mild, og jeg anbefaler to-trins behandling: Rens først de døde hudceller væk fra overfladen og giv så huden en mild kemisk behandling, f.eks. med salicylsyre. Jeg er selv glad for ORIGINS Checks and Balances Face Scrub eller Rudolph Care Acai Facial Scrub Mask. Et par gange om ugen bruger jeg en kemisk peeling, som jeg synes er super effektiv til at fjerne døde hudceller, men også ujævnheder og pigmenteringer. Den efterlader huden sund og med glød. Peel so Good indholder AHA og BHA syrer. Brug den dagligt i fire dage i træk og derefter to gange om ugen i fire uger, og hold så en pause til næste gang huden trænger. Vær forsigtig med ikke at over-eksfoliere, da det kan irritere huden.

Fugt, fugt, fugt
Brug en rig og fugtgivende ansigtscreme dagligt for at tilføre fugt til huden. Vælg en creme uden hormonforstyrrende stoffer, men som ideholder naturlige aktive ingredienser, der passer til din hudtype – og sørg for at påføre den både morgen og aften. Du kan se, hvad jeg anbefaler, i min nye bog “Sundhed har ingen alder” under “Thorbjörg anbefaler skønhed”.

Brug solfaktor hver dag
Jeg bruger selv faktor 40-50 i ansigtet det meste af året. Jeg veksler imellem Rudolph Care faktor 50 og ORIGINS GinZing Energy Boosting Tinted Moisturizer SPF 40. Brug SPF 30 til hele kroppen, og smør dig ofte ind, hvis du er meget ude eller bader. Brug skyggen flittigt og beskyt dit ansigt med kasketter og hatte! Du får en smuk kulør alligevel.

Drik rigeligt med vand
Sørg for at drikke tilstrækkeligt med vand hver dag for at holde din hud hydreret og hjælpe med at udskille affaldsstoffer fra kroppen. Prøv at undgå overdreven indtagelse af sodavand tilsat sukker, koffein og alkohol, da de kan dehydrere huden. Hvis det er meget varmt, og du bevæger dig meget, er det en god idé at tilsætte lidt Himalaya-salt til vandet samt elektrolytter med smag, f.eks fra Bodylab. Drik grøn te. De aktive stoffer beskytter din hud indefra.

Sund mad
Spis antiinflammatorisk ketoflex naturligvis! Så er du godt dækket ind med sunde proteiner til hudens struktur og kollagen, sunde fedtstoffer til hudens dybeste lag og fugt, antioxidanter samt aktive plantestoffer til inflammation og rynker!

Sov godt
Søvn spiller en vigtig rolle i at opretholde en sund hud. Sørg for at få tilstrækkelig søvn hver nat, da det giver din hud mulighed for at regenerere og genoprette sig selv. Husk hudpleje-ritualer med natcreme og/eller serum inden du går i seng.

Stresshåndtering
Høje niveauer af stress kan påvirke din hud negativt. Prøv stressreducerende teknikker som meditation, yoga eller dyb vejrtrækning for at holde stressniveauet under kontrol og fremme en sund hud.

Undgå rygning
Rygning har mange negative virkninger på huden, herunder for tidlig ældning og tørhed. Hvis du ryger, kan det være en god ide at overveje at stoppe eller skære ned for at forbedre din hud.

Husk, at det tager tid at opnå og opretholde smuk hud med glød. Vær tålmodig og konsekvent med din hudplejerutine for at opnå de bedste resultater.”

Læs meget mere om Thorbjörg på hendes eget website her.

 

Illustration: Thorbjörg.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev