Escape rooms er blevet meget populære i hele verden. Nu åbner der 3 nye Escape rooms i Gentofte. Garderhøjfortet har med støtte fra Novo Nordisk Fonden indrettet rummene så de kan bruges af både skoler, familier, voksne og firmaer.

Strategirum, foto: PeterSørensen

Hvad er et Escape Room?

Escape Rooms er blevet meget populære og udbydes kommercielt i hele verden. Et Escape Room er et rum hvor deltagerne lukkes inde og kun kan komme ud, hvis de løser en udfordring i form af opgaver eller gåder. Narrativet er ofte mystisk, skræmmende eller eksotisk med et stort element af spænding. Garderhøjfortets nye Escape Rooms er lidt anderledes end andre rum fordi de er lavet med et formål om at skabe interesse for historie og matematik. Rummene er en form for tidsrejse tilbage til 1. verdenskrig hvor man skal træne, så man kan være klar til et eventuelt angreb på Danmark.

En alternativ matematik og historietime

Når eleverne normalt lærer matematik og historie foregår det oftest foran en bog eller computer på skolen. Men sådan er det ikke på Garderhøjfortet hvor de har testet de nye rum med skoleklasser i løbet af de sidste 2 måneder. Tilbagemeldingen fra eleverne er klar: ”Jeg syntes at det var en sjov måde at have matematik på. Man levede sig ind i det mens man havde escape room. Man blev udfordret da man skulle gøre det på tid og opgaverne var sjove” ”Jeg kunne godt lide Escape rooms fordi det er altid sjovt at lave skoleopgaver om til et spil der også handler om noget. I stedet for en historie om en der har nogle æbler og en anden der har nogle æbler og hvor mange de har til sammen” skriver elever fra 7.klasse på Hørsholm skole i deres evaluering af besøget. Rummene er lavet til udskolingsklasser samt 1.G klasser men kan sagtens bruges af voksne eller familier: ”Rummene fungerer supergodt til både skolebørn og til familier og voksengrupper. Vi har givet den gas med scenografien og teknikken i rummene så der ikke bare er fokus på læringen men også på at det skal være en sjov og spændende oplevelse. Jeg har selv haft gode oplevelser med mine egne børn i Escape room – og her er det en bonus at man samtidig kan snige lidt læring ind i sommerferien!” Griner Kristine Adler-Nissen, leder på Garderhøjfortet. 

3 forskellige Escape Rooms

Garderhøjfortet har lavet 3 nye rum med hver deres historie og udfordringer: ”I kanonrummet er deltagerne artillerister og skal gøre klar til affyring af fortets kanoner. Før de kan skyde kanonerne af, skal de have styr på granater, krudt og ikke mindst – hvilket mål de skal ramme. I oversvømmelsesrummet er de ingeniører og skal sikre at oversvømmelsen af Nordfronten gennemføres så den kan sinke fjendens fremmarch mest muligt. Og i strategirummet er de officerer og skal holde det store overblik over de tyske planer for et angreb på Danmark” fortæller Kristine. Alle rummene kræver både logisk sans, samarbejde og matematik at gennemføre.

Praktisk info:

Escape rummene kan bookes fra. D. 5/7-21. Der kan være max. 6 personer i hvert rum. Rummene egner sig til familier med børn over 10 år, firmaer, venne-grupper og lignende. Det er muligt at booke alle 3 rum på én gang hvis man kommer med en stor gruppe. Det koster 200 kr. pr. person at prøve et Escape room. Man kan også tilkøbe en rundvisning, segwaytur, teambuilding eller et almindeligt besøg i Garderhøjfortets udstillinger som en del af pakken.

Læs mere på: https://garderhojfort.dk/escape-rooms/

Markedsføringsfilm: https://youtu.be/18TxKUUZ364

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev