Artiklen er sponseret

Gardiner er et ofte overset designelement i hjemmet. Mange hjem forfalder desværre til at anse gardiner som en praktisk foranstaltning. Derved ses tendensen hvor mange familier køber gardiner, som fungerer praktisk, men ikke er æstetisk smukke. Dette gælder desværre også i Gentofte, hvor den samme tendens opleves i resten af landet.

Det er en stor skam, da gardiner kan løfte hjemmet på enormt effektive måder. Mange husstande tænker over møblernes udformning og farve, og dernæst måske på lyssætning. Hvis man vælger gardiner i godt materiale og nogle smukke farver, så vil hjemmet få en helt anden atmosfære. Netop derfor er gardiner alt andet end en praktisk anordning. I mange tilfælde kan de rigtige gardiner ende med at være den nøgle som får atmosfæren i hjemmet til at løfte sig til et nyt niveau.

Vælg de rigtige gardiner

Skal man vælge nogle gardiner til sit hjem, så er der mange overvejelser. Den første er selvfølgelig farven. Netop farven vil være det første, som de fleste tænker på. Den skal passe med atmosfæren i resten af lokalet. Befinder gardinet sig eksempelvis i soveværelset, så er det en fordel med mere rolige farver. Hvis gardinet befinder sig i spisestuen, kunne man måske overveje mere opsigtsvækkende farver for på den måde at kunne imponere sine gæster under middagen. Få gratis besøg af en gardinekspert i Gentofte, hvis du er i tvivl om, hvilken farve der er bedst.

Selvom farven er vigtig, er materialet mindst lige så vigtigt. Lige præcis materialet er der færre, som tænker over. Der er meget der peger på, at farve og funktion er de mest hyppige overvejelser, hvoraf materialet kommer mere i baggrunden. Selvom gardinet ikke er som en beklædningsgenstand, så betyder materialet alligevel meget for det overordnede indtryk. Selv fra lang afstand kan man mærke, om gardinet er lavet i gode materialer. Derfor er det også en stor opgradering af det visuelle, hvis materialet er godt.

Husk de funktionelle overvejelser

Materialer i god kvalitet kan også skabe en bedre akustik i lokalet. Hvis det eksempelvis er et stof i god kvalitet, vil det få en positiv effekt på den måde, som lyden rejser igennem lokalet på. Dette bringer os til sidst til den funktionelle dimension. Til trods for æstetikkens vigtighed, så er den funktionelle del selvfølgelig en vigtig overvejelse også.

Lad derfor både form og funktion følge hinanden, når du vælger dine kommende gardiner. Finder du den rigtige balance mellem disse faktorer, ved du at du har gjort det helt rigtige køb.

Gardiner er et ofte overset designelement i hjemmet. Foto: GardinMageren

Sider2022

Tilmeld dig vores nyhedsbrev