Dit-Gentofte har modtaget dette læserbrev af Cecilia Catharina Buchtrup (LA), spidskandidat til KV17

Gentofte Kommune rangeres igen i år lavt i både Dansk Industris erhvervsklimamåling og Dansk Byggeris erhvervsvenlighedsmåling. Siden 2015 er vi i Gentofte faldet fra en 33. plads blandt landets 98 kommuner til en 48. plads, ifølge Dansk Byggeri.
Ifølge Dansk Industri er vi i Gentofte landets 54. mest erhvervsvenlige kommune. Come on! Det har en velstående kommune som vores da potentiale til at gøre langt bedre. Vi kan eksempelvis starte med at få afskaffet dækningsafgiften, hvor vi i Gentofte Kommune opkræver en dækningsafgift af erhvervsejendomme på netop de maksimalt tilladte 10 promille. Til sammenligning er dækningsafgiften på landsplan 2,8 promille. De fleste kommuner har endda spottet, at der er væsentlige gevinster at hente i helt at droppe den konkurrenceforvridende og kvælende dækningsafgift, der hæmmer vækst og jobskabelse.
I Liberal Alliance i Gentofte ønsker vi målrettet at arbejde på at få afskaffet dækningsafgiften og sikre en så enkelt og begrænset erhvervsregulering som mulig. Kun den måde får vi rettet op på Gentoftes erhvervs(u)venlighed og får understøttet den lokale vækst og beskæftigelse.

Cecilia Catharina Buchtrup, foto: LA

Tilmeld dig vores nyhedsbrev