De seneste tal fra Danmark Statistik afslører, at gymnastik er den mest dyrkede fritidsaktivitet hos børn og unge i Gentofte kommune. Det var ikke noget der lå i kortene for år tilbage.

Tal fra Danmarks Statistik afslører, at der i Gentofte kommune over en årrække på 4 år har set en markant fremgang i antallet af børn og ung, der går til gymnastik. Tilbage i 2016 var fodbold den mest populære sportsgren med 25% af det samlede antal medlemmer i Gentofte.

De seneste år har dog været gode for gymnastikken, og i 2019 var gymnastik den mest populære fritidsaktivitet i Gentofte kommune med 4.546 tilmeldte ud af de 17.692. Det svarer til til, at 26% af Gentoftes unge i alderen 0-18 går til gymnastik, hvor fodbolden er gået fra at have 25% til 22%.

Fodbold er dermed stadig meget populært, og det samme må siges om svømning, tennis og ridning, der følger efter i den nævnte rækkefølge.

Foreningsmedlemmer, graf: Kids-World

Tendensen i Gentofte Kommune kan også ses på landsplan, hvor gymnastikforeningerne er blandt de foreninger, der oplever den største tilgang i antallet af medlemmer med hele 6.567 flere i 2019 end i 2016.

Hos webshoppen Kids-world, hvor forældre kan finde alt til at klæde deres børn godt på, følger man udviklingen inden for sporten tæt, da denne har stor indflydelse på det kommende sortiment og mærkevalg til webshoppen.

“Der skal ikke herske nogen tvivl om, at vi følger udviklingen tæt, og at vi godt kan se og mærke, at der er en stigende interesse i gymnastiktøj, træningstøj og generelt tøj til aktiviteter. At antallet af medlemmer i gymnastikforeningerne er steget så meget, er derfor ikke overraskende.” udtaler Annette Lykke Nielsen.

På listen over hvilke foreninger der har oplevet den største vækst, ligger Esportsforeningerne med 6.567 nye medlemmer siden 2016. At Esporten topper listen, kommer måske ikke som den helt store overraskelse, da der har været et større fokus på området de seneste år. Det ses også på antallet af foreninger, der bare fra 2018 til 2019 et steget fra 143 til 224.

Hvordan udviklingen kommer til at se ud i fremtiden, er ikke til at vide. Dog kunne man godt forestille sig, at det fortsat vil være de samme 5 idrætsgrene, der topper listen på landsplan: Fodbold, gymnastik, håndbold, svømning og badminton.

Kilde: Danmarks Statistik – http://statistikbanken.dk/IDRAKT01

Tilmeld dig vores nyhedsbrev