Havesleskabet skriver bl.a. dette i sin pressemeddelelse om dræbersnegle:

Haveselskabet og beboerne i den lille landsby, Foldby, går i fælles aktion mod dræbersnegle efter lignende forsøg i Norge. Sneglene bliver begrænset rent biologisk, når de udsættes for en af deres egne fjender – den mikroskopiske orm, nematoden.

Dræbersneglen er mange haveejeres store irritation. Den spiser alt i køkkenhaven og spolerer alt fra georginer til hostaer, og så formerer den sig så hurtigt, at én hurtigt bliver til flere hundrede. I et nyt biologisk forsøgsprojekt, som Haveselskabet og Nemaslug-producenten BASF står bag, forsøger man nu sammen med beboerne i Foldby at slå bestanden af dræbersnegle ned.

“Projektet handler om at få folk til at stå sammen om at komme dræbersneglen til livs. Vi er særlig plaget af dem her i området, fordi vi har mange vandhuller, og jorden er så våd og leret, at mange af os har svært ved at have køkkenhaver og pæne haver, fordi dræbersneglene spiser alt”, siger Anette Hansen, der er formand for Haveselskabets afdeling i Hinnerup og formand for Afdeling Østjylland.

Snegleprojektet går i gang d. 7. april, og det er første gang, man i Danmark forsøger denne form for fælles aktion mod dræbersneglene. Håbet er, at man kan få mange af de cirka 450 haveejere i Foldby til at medvirke i forsøget.

“Ved at få folk til at gøre det sammen og samtidig kan vi forhåbentlig få bragt bestanden ned og samtidig få en pejling på, om metoden virker. I Haveselskabet vil vi rigtig gerne gøre noget ved problemet med dræbersneglen, for den er ikke bare et problem for vores medlemmer, men for rigtig mange haveejere”, siger Anette Hansen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev