Torsdag 10. november afholdte FOF Gentofte et hyggeligt kursus i skolekøkkenet på Ordrup Skole om søde sager. Underviseren Nicolaj Wium, civilingeniør i kemi og tidligere Danmarksmester i at lave chokolade, lærte os kunsten, at lave fyldte chokolader.

Det er en svær proces, men ikke umulig for amatører. Det altafgørende er tempereringen af chokoladen. Nicolaj viste os kurven over chokoladens krystallisering ved forskellige temperaturer, og den fulgte vi. Der blev lavet trøffelfyld af fløde og hvid chokolade med forskellig smag.

chokolade-temperering2
Den perfekt tempererede chokolade fyldes i forme

Alle chokoladerne blev meget lækre og de hjembragte smagsprøver forsvandt som dug for solen, da de kom hjem til familien.

Nicolaj Wium afholder endnu 2 kurser i FOF Gentofte – 24. november om fyldte chokolader og 7. december om julechokolade. Begge kurser afholdes på Ordrup Skole.

chokolade-temperering1
Fremstilling af fyld med hvid chokolade
chokolade-temperering3
Det færdige resultat
chokolade-temperering-kurve
Chokoladetempererings kurve

 

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev