Artiklen er sponseret

Mange unge oplever at få akne og uren hud. Det er en meget stor ulempe for mange unge, da de kan føle sig usikre på sig selv, alene og frustrerede. De unge tænker måske meget over, hvad de andre tænker. Ofte tror de, at de er de eneste, der døjer med akne. Det er dog langt fra tilfældet. De fleste unge og teenagere stopper med at have akne når de når de sidste teenageår, men for nogen fortsætter det til langt ind i 20’erne.

Tips mod uren hud
Der findes en række ting, man selv kan gøre, hvis man lider af akne og/ eller uren hud. Det er bl.a. vigtigt at holde sin hud ren. Det gør man bedst ved at vaske sit ansigt morgen og aften, i sæbe der ikke indeholder parfume, da det kan forårsage rødme og hudirritationer. Derudover bør man skifte sit pudebetræk relativt ofte, da det samler fedt fra huden og fra håret, når man sover om natten. Afhængigt af hvor slemt det er, kan man spørge sin læge eller evt. en hudlæge, der kan hjælpe én videre. Blandt unge mennesker kan det være forbundet med forhøjet livskvalitet, hvis de får styr på deres akne.

Generelle hudplejetips
Huden bør vi passe lige så meget på, som vi passer på resten af vores krop. Det er f.eks. vigtigt at drikke nok vand, da vores hud kan komme til at se mat og træt ud, hvis vi er dehydrerede. Derudover er det vigtigt at beskytte sig mod solen. De fleste tænker ikke over, hvor vigtigt det egentlig er at bruge solbeskyttende produkter. Det kan være både solcreme og makeup med SPF. De færreste tænker over at aflæse UV-indekset inden de går udenfor, men hvis man vil gøre sig selv og sin hud en meget stor tjeneste, så bør man begynde at bruge solcreme.

Der findes en række ting, man selv kan gøre, hvis man lider af akne og/ eller uren hud. PR-foto

Tilmeld dig vores nyhedsbrev