Dette indhold er sponsoreret

Hvem elsker ikke at overnatte på et lækkert hotel, hvor det kan mærkes, helt ind til knoglemarven, at man slapper helt af, og bliver forkælet til ugenkendelighed? De fleste nyder at være på hotel, og bruger dette koncept til at koble fra og tage afstand fra hverdagen.

Men hvem siger, at man ikke kan trække noget af denne følelse med hjem i sit eget soveværelse? Læs med her og find ud af, hvordan du kan sætte lidt mere kvalitet på hverdagen.

Det er sengen der gør forskellen
Mennesket bruger godt en tredjedel af sit liv i sengen. Otte timer, hvert døgn. Derfor er det rigtig vigtigt, at man sover godt. Den rigtige seng kan altså gøre den helt store forskel, når det kommer til den luksuriøse følelse, der er, når man sover på hotel.

Overvej at berige dit soveværelse med en luksus kontinentalseng, bestående af tre lækre lag, som alle vil tage del i at ophøje din søvnoplevelse.

Den første, og nederste, er en boxmadras, som skaber sengens fundament. Denne kan man som sådan ikke rigtig mærke så meget, når man sover, men den spiller alligevel en væsentlig rolle.

Den næste madras er en springmadras. Denne vil give sengen en god affjedring og støtte, når du vender og drejer dig om natten.

Den sidste madras en en topmadras. Denne kan du tilpasse til lige netop dine præferencer. Måske kan du godt lide at sove dejlig blødt. I så fald kan en tyk madras i memory foam gøre underværker for dig. Måske kan du bedre lide at sove hårdt, hvortil du også kan finde en madras, som på samme måde kan støtte din krop.

Overvej materialevalget
Det hele ligger i detaljerne. Følelsen af at ligge sig i en hotelseng, er ikke kun følselsen af at ligge i sengen. Det er duften af rummet, følelsen af lagnerne og indtrykket af rummets farver. Det hele er nemlig med til at ophøje oplevelsen til noget helt ekstraordinært. Det er derfor ikke kun hotellernes senge, som gør, at man sover ekstra godt.

Det er hele oplevelsen, og hvordan alle sanserne bliver sat i spil. Denne tanke kan du også have med dig, når du indretter dit hotelværelse derhjemme.

Vælg nogle lækre, beroligende farver. Det kan være i alt fra de jordnære toner eller i de mere lyse og lette. Det vigtigste er, at farverne giver dig en følelse af velbehag og ro.

Vær kræsen når det gælder materialer. Du vil gerne have nogle materialer, som understøtter følelsen af luksus.
Det kan her være en fordel at vælge naturlige materialer, som endda kan forbedre indeklimaet. Vælg gardiner i uld, hør eller bomuld, alt afhængigt af, hvor meget lys du vil have igennem. Vælg sengetøj i bomuld, hør eller silke, som vil gøre det muligt for din krop at ånde, selvom den der dækket godt til. I begge disse tilfælde er det en god ide, at holde sig i en farvepalette, som taler sammen med rummets andre farver.

Gør det til en helhedsoplevelse
Første gang du træder ind på dit hotelværelse, vil du opleve, at der er pænt ryddet op. Sengen er redt, stolen står pænt, og der er ingenting, der flyder. Dette burde også gøres til et princip i hjemmet, da det vil give en god følelse, hver gang man skal i seng. Sørg derfor for at det første du gør, når du står op er, at åbne vinduerne og lade den friske luft rense rummet.

Imens vinduerne er åbne, reder du sengen, så den er flot og klar til at ligge sig i igen, når det bliver aften. Efter cirka ti minutter, kan du igen lukke vinduet. Rul gardinerne ordentligt fra og sørg for at sollyset kan fylde rummet med god energi. Til slut kan du med god samvittighed sprøjte en af dine yndlingsdufte ud over sengen, så der dufter friskt og rent, når du igen skal i seng.

Forsøg også at gøre det til en vane at du, når du skifter tøj til aften, eller i løbet af dagen, ligger tøjet pænt på plads i skabet. På den måde vil du langt hen ad vejen undgå, at vasketøjet hober sig op på gulvet, og skaber dårligt indeklima.

Apropos indeklima, er det aldrig en dårlig ide at tilføje en plante eller to. Gerne med luftrensende egenskaber. Blomster og planter giver ikke kun en lækker atmosfære, men kan lige såvel være med til at gøre luften renere, da de bruger den CO2 mennesker udånder, til deres fotosyntese.

 

Du kan berige dit soveværelse med en luksus kontinentalseng, bestående af tre lækre lag, som alle vil tage del i at ophøje din søvnoplevelse. Foto: Edelle Bruton on Unsplash

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev