Klar til et pust

Som du måske allerede har lagt mærke til, hænger der flere steder i Gentofte (og resten af landet) store kampagneskilte med teksten “Klar til et pust?“. Skiltene er en del af en landsdækkende kampagne, der skal minde bilister om, at man ikke skal sætte sig bag rettet, hvis man er i tvivl om hvor ens promille ligger.

Det er Rådet for Sikker Trafik, TrygFonden og landets kommuner, der står bag, og kampagnen støttes op af ekstra spritkontrol fra politiet bl.a. i uge 27.

Det er ikke et tilfælde, at kampagnen løber af staben i juni måned. Tal fra Vejdirektoratet viser nemlig, at antallet af dræbte og alvorligt tilskadekomne i spritulykker stiger i sommermånederne. Rådet for Sikker Trafik mener, at stigningen i ulykker om sommeren hænger sammen med, at der om sommeren er flere spontane sammenkomster, der involverer øl og vin.

Og selvom den nyligt udgivne årsopgørelse fra Vejdirektoratet viser et fald i antallet af trafikdræbte i 2015 i forhold til tidligere år er der ikke grund til at hvile på laurbærene. Borgerne i Gentofte Kommune er nemlig fortsat blandt dem, der drikker allermest i hele landet. Så selvom antallet af trafikdræbte i Gentofte er meget lavt, er der fortsat grund til at gennemføre en kampagne om spritkørsel.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev