Vin er en stor ting i Trentino, og det norditalienske område er spækket med smukke og spektakulære vinruter. Der afholdes hvert år flere vigtige vinmesser i regionen, og det er helt klart et vindistrikt, som man skal holde ekstra øje med i disse år.

Vi forhandler vinene fra Cavit – en knalddygtig producent, der laver vine i høj kvalitet, og som er til at betale. Nedenfor giver vi dig fem gode anbefalinger:

Pinot Grigio
2019 Principato

Stærkt vanedannende hvidvin fra Trentino i Norditalien. Den er frisk og tør, og har en sprød og delikat smag.

Meget alsidig vin, der vil være forrygende som hyggeglas – og til de lette kødretter og de hurtige salater.

Pinot Grigio Rosé
2019 Principato

Vi har netop fået denne skønne rosé hjem! Den har en fantastisk smag af modne jordbær og kirsebær. Frisk, fyldig og forførende rosévin, der med garanti vil gøre lykke på terrassen, når der skal hygges.

Den vil også være meget velegnet til kylling, grøntsagstærter og lette pastaretter.

Pinot Nero
2018 Bottega Vinai

Flere og flere vindistrikter har luret Bourgogne kunsten af og producerer glimrende Pinot Noir. Trentino, hører til blandt de førende, når det gælder om at levere italiensk Pinot Noir – eller rettere Pinot Nero, som druen kaldes lokalt.

Her får du en spændende, anderledes og yderst velsmagende oplevelse af den populære drue.

Pinot Grigio
2019 Bottega Vinai

Fantastisk lækker Pinot Grigio! Det er en virkelig flot hvidvin, der med frugt, mineralitet og et friskt bid overbeviser enhver om at området, Trentino, laver nogle af Italiens bedste hvidvine.

Vinen vil især være lækker til skaldyrsrisotto, bagt fisk eller kolde udskæringer af lyst kød. Den behøver ikke serveres for kold – gerne ved cirka 10 grader.

Gewürztraminer
2019 Bottega Vinai

Trentino er Gewürztraminer-druens andet hjem. I modsætning til vinene fra Alsace, så er den norditalienske udgave mere tør og frisk i stilen. Dog stadig med den skønne tropiske og krydrede smag, der kendetegner druen bedst.

Prøv den gerne til stærkt krydret mad – det er et super match!

Om producenten:
Cavit er et meget fremsynet og innovativt kooperativ, der består af en mindre gruppe vinproducenter. Ultra moderne faciliteter bringer Cavit helt op i toppen, når det gælder veltillavede vine på højt niveau – endda til særdeles konkurrencedygtige priser!

Vingården ligger i det norditalienske område Trentino – et malerisk landskab med bjerge, søer, vinmarker, æbleplantager og middelalderlige slotte. Vinmarkerne nyder godt af den såkaldte “Ora del Garda” – en tør, let brise, som fejer hen over den nærtliggende Gardasøen, og beskytter druerne mod fugt og sygdomme.

Vi håber du bliver lige så glad for vinene fra Cavit, som vi er – rigtig god fornøjelse

Tilmeld dig vores nyhedsbrev