Signe Foghsgaard (40 år) har modtaget Diabetesforeningens Forskningslegat 2017, skriver Diabetesforeningen i en pressemeddelse. Signe Foghsgaard er læge, ph.d.  ved Center for Diabetesforskning på Gentofte Hospital og reservelæge på Gynækologisk-Obstetrisk afdeling, Hvidovre Hospital.

Legatet på 225.000 kroner går til at støtte Signe Foghsgaards forskningsprojekt ”Udvikling af glukosetolerance og patofysiologiske karakteristika hos kvinder med tidligere graviditetsbetinget diabetes (GDM) samt metabolisk karakterisering af børn eksponeret for GDM”.

Type 2-diabetes er en metabolisk sygdom, hvor en kombination af arv, livsstil og miljø, resulterer i udvikling af diabetes. Forekomsten er hastigt voksende, og sygdommen er ofte symptomfri i de tidlige stadier.

Kvinder med tidligere graviditets betinget diabetes (GDM) er i høj risiko for udvikling af type 2-diabetes senere i livet. Samtidig har børn født af kvinder med GDM en mangefold øget risiko for overvægt, fedtlever samt udvikling af type 2-diabetes sammenlignet med børn født af mødre uden GDM.
Signe Foghsgaard ønsker med sit projekt blandt andet at undersøge, hvordan kvinder, der tidligere har haft GDM, adskiller sig fysiologisk fra raske kvinder, samt hvilke effekter fem års behandling med lægemidlet, liraglutid har på kvinder med tidligere GDM.

 

Diabetesforeningens protektor, Hans Kongelige Højhed Prins Joachim, har netop overrakt de 225.000 kroner, som er et af fire forskningslegater fra Diabetesforeningen til læge, ph.d. Signe Foghsgaard.
Foto: Claus Bjørn Larsen

Tilmeld dig vores nyhedsbrev