Torsdag aften 19. januar havde Bernstorff Slot inviteret medlemmer af Lokalhistorisk Forening til fernisering af de nyrestaurerede dørstykker af Johan Edward Mandelberg.

Det var en festlig fremvisning med champagnereception i pausen. Borgmester Hans Toft og direktør Kirsten Nielsen bød velkommen, hvorefter konservator Mikala Bagge fik ordet. Hun fortalte om det store arbejde med malerierne, og vi fik en indgående beskrivelse af en malerikonservators arbejde.
Næste foredrag blev holdt af kunsthistoriker Chr. Apostoli, der er ekspert i 1700-tallet. Han fortalte livligt om Bernstorffs tid, om Bernstorffs relation til Frankrig, hans interesse for kunst og hans ønske om ikke at gå på kompromis med kvaliteten under opførelsen af slottet.

Den svenske maler Mandelberg blev valgt til at udføre de 17 dørstykker. Han var inspireret af Boucher og fransk rokoko, men i Danmark var man på den tid efter kongens ønske mere tilbageholdende med alt for ”frivole” billeder. Det måtte Mandelberg rette sig efter.
Til sidst viste foredragsholderne rundt i slottets smukke sale, hvor vi selv kunne betragte malerierne. Ikke mindst de mange topografiske scenerier fra 1700-tallets Gentofte og København var interessante.

En dejlig aften.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev