Kommunens bydelscentre skal styrkes og udvikles, så borgerne foretrækker at handle og mødes der, skriver Gentofte Kommune i en pressemeddelelse. Samarbejde og fælles forståelse er vejen frem. Et opgaveudvalg med ti borgere og fem lokalpolitikere har arbejdet med, hvordan kommunens detailhandel kan bevares og udvikles.

Gentoftes butikker ligger især i bydelscentrene i Hellerup, Ordrup, Charlottenlund, Gentofte, Vangede og Dyssegård. I disse år sker der markante forandringer inden for detailhandelen. Forbrugerne handler mere ind i store butikker og på internettet. Samtidig er erhvervslejemålene generelt blevet dyrere. Det udfordrer detailhandlen.

Marianne Zangenberg, kommunalbestyrelsesmedlem (C) og formand for opgaveudvalget, siger:
– Vi skal holde fast i kommunens bydelscentre, idet de fortsat skal udgøre kernen i vores detailhandelsstruktur. Vi skal blive ved med at have korte afstande til vores butikker. Derfor har vi valgt at sætte fokus på, hvordan vi kan styrke og udvikle detailhandlen. Bydelscentrene skal være levende mødesteder med både butikker, caféer, kulturliv og opholdsmuligheder, og deres lokale præg og særlige kvaliteter skal udnyttes. Det kræver samarbejde og nye fællesskaber, hvor forskellige aktører byder ind.

Opgaveudvalget har udarbejdet et idékatalog til inspiration for alle, der har interesse i udvikling af by- og butikslivet. De konkrete forslag, såsom at trække butikslivet ud i gaden m.v., kan være med til at styrke og udvikle detailhandlen.

Du kan læse mere om opgaveudvalgets strategi, der skal sikre og udvikle detailhandelen i Gentofte, og herunder se idékataloget med forslag til konkrete initiativer og aktiviteter, på www.gentofte.dk/detailhandel

Jægersborg alle Foto: IDM

 

 

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev