Artiklen er sponseret

Oplever du, at der er små bunker af sand ved eller i sprækker og paneler i din bolig, kan det være et tegn på, at myrerne har indtaget dit hjem. Hvis det er tilfældet, vil du sandsynligvis også opdage, at de kravler rundt på gulve og borde i søgen efter mad.

Myrerne vil som regel dukke op allerede i marts og april, hvorefter de forsvinder fra boligen i løbet af juli. De bor som regel i et myrebo, der enten befinder sig under gulvet eller langs soklen, men heldigvis er der flere måder, hvorpå du kan bekæmpe dem. Nogle af dem vil vi gennemgå herunder.

Du har disse muligheder

Hvis du har et ønske om at komme de irriterende myrer til livs, kan du vælge to muligheder for at slippe af med dem:

  1. Du kan enten udrydde deres myrebo med f.eks. gift eller kogende vand

… eller

  1. Du kan bruge gift såsom myrepudder

Det kan tænkes, at du også har læst om andre tricks, der blandt andet indebærer ting som kanel, kaffe, gær, eddike og kartoffelmel. Faktum er dog, at det er sjældent, at det har en gavnlig effekt.

Hvis du vil være på den sikre side, findes der også firmaer, der arbejder med professionel myrebekæmpelse, som kan hjælpe dig med at komme dit myreproblem til livs.

Sådan bliver du fri for myrer i boligen

Vil du være sikker på, at du kommer af med myrerne, er der kun én måde at gribe det an på: Du er nødt til at finde myreboet, så du kan ødelægge det.

Hvordan du konkret skal bære dig ad med dette, afhænger af, hvor myreboet befinder sig, hvilket du kan blive klogere på herunder:

  • Hvis boet befinder sig under gulvet: Er der tale om et myrebo, der findes under gulvet i din bolig, kan du være nødt til at brække gulvet op for at fjerne boet.
  • Andre steder i boligen: Befinder myreboet sig et andet sted i boligen, bør du lægge myrepudder i boet, og gerne så langt ind du kan. Du kan med fordel fjerne paneler, dørlister eller gulvbrædder, så du kan komme tættere på. Det er også en god idé at anvende myrepudder.
  • Hvis det er udendørs: Er boet i jorden, kan du grave dig ned til boet, hvorefter du skal hælde kogende vand på det. Er det under fliser, hvor det er svært at komme til at grave, kan du prøve at holde kogende vand ned, hvor de kommer fra. Vandet får nemlig æggene til at dø.

Det er ikke altid, at det kan lade sig gøre at finde frem til et myrebo. Hvis du ikke har held med dette, kan der være behov for at søge professionel assistance.

Vil du være sikker på, at du kommer af med myrerne, er der kun én måde at gribe det an på: Du er nødt til at finde myreboet, så du kan ødelægge det. PR-foto

Sider2022

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev