Nordisk Film, Egmont spørger i en pressemeddelelse om filmentusiasterne er klar til en revolutionerende biografoplevelse? Med 4DX-biografen i Lyngby.

Vind i håret og stole, der ryster, hopper og svajer. Tåge, duft af brændt gummi og snevejr. Det lyder ikke som en klassisk tur i biografen.

Når 4DX lanceres i Lyngby, vil de sjællandske gæster kunne springe ind i filmen med alle sanser, og biografturen vil ikke længere være begrænset til kun at foregå på lærredet. Biografkonceptet 4DX er en nyskabende teknologi, som gør gæsten til en del af filmens handling gennem 18 forskellige effekter som bl.a. vind, vand, regn, tåge, luftskud og lugt samt sne, sæbebobler og kildren på ryggen.

Ved hjælp af et hydrauliksystem bevæger biografsæderne sig i flere retninger, mens dyser spyer luft, vand og duft. Tilsammen giver det en meget virkelighedsnær oplevelse af vejrfænomener, bevægelser og andre elementer fra filmen.

Biografgæster i Lyngby og omegn kan derfor forberede sig på en revolutionerende biografoplevelse, når der føjes en fysisk fjerde dimension til biografoplevelsen. Det bliver ikke for sarte sjæle, når også lyn og torden buldrer gennem salen.

Det vil i første omgang være de mere effektfulde og actionprægede film, som bliver vist i 4DX, så teknologien kan komme til sin ret. Men også børnefilm med fart og bevægelse, som f.eks. Coco og Biler 3, er populære i det nye format. Der skrues dog en tand ned for effekterne, når de mindre biografgæster indtager salen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev