Vær med til at hylde en anbragt ung eller ildsjæl inden for anbringelsesområdet. Indstil en kandidat til Børnehjælpsdagens Lillebror Pris 2020 – ‘Årets Indsats’ og ‘Årets Støtte’ – senest den 1. oktober 2020.

Lilebrorprisen, grafik: Børnehjælpsdagen

Den danske hjælpeorganisation Børnehjælpsdagen har relanceret Lillebror Prisen, som er blevet uddelt siden 1993. Fra efteråret 2020 vil prisen således have fokus på
anbragte børn og unge i Danmark samt anbringelsesområdet generelt.

I den forbindelse kan offentligheden nu indstille værdige kandidater inden for to nye kategorier: ‘Årets Indsats’ og ‘Årets Støtte’.
• ‘Året Indsats’ tildeles en anbragt eller tidligere anbragt ung, som har gennemgået en positiv udvikling og/eller taget ejerskab over eget liv.

• ‘Årets Støtte’ tildeles en person, som har ydet en ekstraordinær indsats for et eller flere anbragte børn eller anbringelsesområdet generelt.
Indstillinger sendes online via www.bhdk/lillebror-prisen og deadline er den 1. oktober 2020. Herefter bliver indstillingerne vurderet af Børnehjælpsdagens Priskomite, der udpeger de endelige prismodtagere – dvs. én person inden for hver kategori.

Spot på anbringelsesområdet
Med den ny Lillebror Pris sætter Børnehjælpsdagen fokus på organisationens målgruppe og kontaktflade: de anbragte børn og unge i Danmark samt de mange fag- og omsorgspersoner, der beskæftiger sig med anbringelser – lokalt og nationalt.

“Vi ønsker at honorere personer, der har ydet en særlig indsats og skabt positiv udvikling eller forandring. Der er mange, der fortjener et skulderklap! I den forbindelse ser vi på de ressourcer og potentialer, som disse personer rummer og har sat i spil. Det er nemlig et vigtigt afsæt for vores eget arbejde med at styrke anbragte børn og unge i Danmark”, udtaler Børnehjælpsdagens direktør Ina Thorndahl.

“Vi er afhængige af offentlighedens opbakning for at kunne uddele prisen. Så vi håber, at rigtig mange vil tage sig tiden til at skrive en indstilling og dermed gøre os opmærksomme på mulige kandidater”, afslutter hun.

Børnehjælpsdagens Lillebror Pris 2020 bliver uddelt den 25. november. Med prisen følger 10.000 kroner i hver kategori samt et unikt canvas af ‘Lillebror’, skabt af den verdenskendte kunstner Romero Britto.

Børnehjælpsdagens ambassadører, skuespiller Sofie Lassen-Kahlke og skuespiller Janus Bakrawi med det unikke “Lillebror”-canvas, som modtagerne af Børnehjælpsdagens Lillebror Pris får overrakt. Motivet er skabt af kunstneren Romeo Britto. Foto: Kim Agersten.

FAKTA OM BØRNEHJÆLPSDAGENS LILLEBROR PRISEN
• Børnehjælpsdagens Lillebror Pris bliver uddelt til (tidligere) anbragte unge, der har skabt positiv egen-udvikling samt personer, der har ydet en ekstraordinær indsats for et eller flere anbragte børn eller anbringelsesområdet generelt.

• Der er således tale om to kategorier: ‘Årets Indsats’ og ‘Årets Støtte’.

• Alle kan indstille en kandidat til Lillebror Prisen 2020. Indstilling sker via en formular på Børnehjælpsdagens hjemmeside: www.bhd.dk/lillebror-prisen

• Deadline for indstillinger til Lillebror Prisen 2020 er torsdag den 1. oktober.

• Børnehjælpsdagens Priskomité udpeger prismodtagerne inden for hver kategori på baggrund af indstillingerne fra offentligheden.

• Prisen bliver uddelt den 25. november 2020. Med prisen følger 10.000 kroner i hver kategori samt et unikt canvas af Børnehjælpsdagens ‘Lillebror’-figur, skabt af den verdenskendte kunstner Romero Britto.

• Børnehjælpsdagen, der er en landsdækkende hjælpeorganisation, har uddelt Lillebror Prisen siden 1993. Læs mere på www.bhd.dk/lillebror-prisen

FAKTA OM BØRNEHJÆLPSDAGEN
Børnehjælpsdagen arbejder med at styrke anbragte børn og udsatte unge i Danmark, så de får bedre mulighed for et selvstændigt voksenliv. Hjælpeorganisationen har særligt fokus på at styrke målgruppens sociale og personlige komptencer gennem en lang række tilbud, der finder sted over hele landet.

Sidste år fik 8.007 anbragte børn og udsatte unge direkte glæde af Børnehjælpsdagens arbejde.

Læs mere på bhd.dk og facebook.com/bornehjaelpsdagen

Vedhæftede filer
PRESSEFOTO_Lillebror_Prisen_canvas.jpg
PRESSEFOTO_Lillebror_Prisen_canvas_udsnit.jpg
PRESSEFOTO_Lillebror-canvas-Sofie-og-Janus-foto-Kim-Agersten.jpg

 

 

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev