1. maj fik Gentofte Provsti en ny leder efter Peter Birch – nemlig Yvonne Alstrup. Hun har tidligere været provst i Nordjylland og har senest arbejdet som projektleder i Folkekirkens Uddannelses- og Videnscenter. Hun kommer ikke med en masse store ideer og projekter, men er først og fremmest optaget af at lytte, siger hun her i interviewet.

Læs mere

SUCCES MED BØRNEKONFIRMANDUNDERVISNING

Der ligger et uudnyttet potentiale i at inddrage kirkelige medarbejdere og frivillige i undervisningen af børnekonfirmander. Det er en af konklusionerne i en ny rapport fra Folkekirkens Uddannelses- og Videnscenter, der sammen med Center for Ungdomsstudier gennem to år har indsamlet viden fra hele landet.

Læs mere

HAR GUDSTJENESTEDEBATTEN FUNDET VEJ TIL KIRKEBLADET?

Hvordan skal gudstjenesten se ud? Og hvem er det, der skal bestemme det? Gennem de sidste år har debatten om gudstjenestens form kørt i sogne, provstier og stifter – men er den også nået ud i kirkebladene og på hjemmesiderne? Biskopperne efterlyser eksempler på, at sognekirker har skrevet om den såkaldte liturgidebat, og vil gerne have dem tilsendt.

Læs mere

HUSKER I AT BRUGE FOLK&KIRKE?

Helsingør Stift er motor i samarbejdet mellem alle landets stifter om at sikre samtalen med de unge voksne, der er den del af folkekirkens medlemmer, der slider allermindst på kirkebænkene. Årets nummer handler om mørke og er sendt ud til alle sogne i stiftet. Læs en af artiklerne her og få inspiration til, hvordan I kan bruge det.

PÅ UDFLUGT TIL MØRKET
Er det godt og rigtigt at opsøge historiens mørke steder, eller bør vi holde afstand til ondskaben?

Læs mere

BRUG RESSOURCEBANKEN
Her har fagfolk gjort arbejdet for dig og giver deres forslag til, hvordan man kan bruge folk&kirke – fx i studiekredse, til samtalesaloner og i prædikener.

Læs mere 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev