Der er ikke noget bedre end at boltre sig i naturen og alle dens grønne muligheder og heldigvis ligger Gentofte som bekendt ret belejligt ud til Øresund, som byder på en masse gode muligheder for leg og sport i og på vandet, og samtidig så råder byen over et stort antal, skønne, grønne områder. Der er dermed rig mulighed for at boltre sig i skønne naturlige omgivelser og et utal af udendørs aktiviteter. I denne artikel får du en masse gode bud på oplevelser og begivenheder i den dejlige natur i og omkring Gentofte, som både omhandler camping, shelterture, vandsport og meget mere.

Tag på camping og overnat i shelter

Camping er ofte lidt en smagssag. Enten kan man lide det eller så kan man ikke, men camping kan faktisk rigtigt meget. Sol, vind i håret, masser af D-vitamin, gode stunder omkring bålet og smukke omgivelser. Camping har meget at byde på og Gentofte og omegn har mange gode muligheder her blandt andet camping ved Charlottenlund Fort. Det er et smukt sted med en rig kultur og historisk og omgivelserne er helt i top. Der er også rig mulighed for at sove i shelter under stjernerne og virkelig få en skøn naturoplevelse. Kører man til Dronningmølle, så kan man få en helt særlig shelteroplevelse, der også byder på kameler!  

Hvis du så har brug for en pause efter at have camperet i et par dage, så kan du bagefter køre indtil selve Gentofte og opleve alle de komfortable oplevelser, som byen kan byde på som for eksempel biograf, svømmehal, bibliotek, shopping og meget mere, eller du kan sætte kurs mod en af nabobyerne som for eksempel Charlottenlund, hvor du også både kan se film, sejle i kakak, slippe din indre Lasse Jagd Lauritsen fri på byens kasino, spise på nogle af de mange virkelig gode restauranter eller besøge en eller flere af byens mange kulturelle attraktioner.

Prøv kræfter med vandsport

I Gentofte kommune kan der både sejles med Stand Up Paddle Boards – de såkaldte SUPs – kajak, kano og meget mere. Der er altså rig mulighed for at boltre sig i vandet uanset om det er med ting som for eksempel kano og kajak eller om det bare er en svømmetur i det skønne vand. Charlottenlund Strandpark kan for eksempel helt klart anbefales. Herudover er der også Hellerup Strand og Bellevue Strandpark, som begge er fantastiske steder for folk i alle aldre. Bellevue Strandpark er en af de mest populære strande i området og udover en fantastisk strandpark er der også virkelig gode faciliteter i form af toiletter og en kiosk, der både sælger is og andre lækre ting.

Oplev byens udendørs begivenheder

I hele Gentofte kommune er der også mange muligheder for at benytte de mange udendørs faciliteter, der findes. Der er store og små områder med træningsudstyr, hvor man kan lave funktionel træning, og der er store, grønne områder og parker, som for eksempel Bernstorffsparkene og Charlottenlund Fort, hvor man kan gå lange ture og nyde udsigten. Der er også mange gode stier til hiking og vandreture og man kan ligeledes finde gode mountainbikeruter i området. Det er også muligt at tage cyklen med ud på landevejene, hvis det i stedet for en mountainbike er en racercykel, man normalt benytter til sine tohjulede ture. Alt i alt er der gode muligheder for fysisk udfoldelse i kommunen – og netop fysisk udfoldelse er som bekendt godt som både krop og sind. Søger man muligheder, der kan benyttes indendørs i tilfælde af dårligt vejr, så er der også både svømmefaciliteter, motionscentre og yogahold – det er dog også ganske muligt at tage yogamåtten med ud i parken eller ned til stranden, hvis vejret er til det.

Søg indenfor

Nu handler denne artikel godt nok om de mange udendørs muligheder, der er i Gentofte og omegn, men nogle gange er vejret bare ikke til at være udenfor og så er det rart nok at kunne komme indenfor. Heldigvis er der også mange gode muligheder for det blandt Experimentarium, Gentofte Brandmuseum, Finn Juhls Hus og Øregaard Museum.

I Gentofte og omegn er der nemlig noget for enhver uanset, hvad man er til, og hvad ens hobby eller niche er. Der er lækre strande, skønne parker, noget for de hurtige på cyklen og noget for dem, der bare gerne vil slentre.

 
Sider2022

Tilmeld dig vores nyhedsbrev