Eksperimenter med bæredygtig livsstil

Oplev Klimatopia-udstillingen, hvor I bliver inspireret til en mere bæredygtig hverdag. Tag fx plads ved det intelligente spisebord og se, om I kan sammensætte et klimavenligt måltid, som alle i familien vil spise. Eller fyld indkøbsvognen med varer, hvor priserne er fastsat efter klimaaftrykket.

SE HVAD I KAN OPLEVE

Få klimaet med på tallerkenen

Det kan være svært at gennemskue, hvad der er den mest klimavenlige kost. Vi guider dig med disse 4 dogmer til bæredygtige måltider.

SE DE 4 DOGMER

Guide til bæredygtigt forbrug

Vi danskere ligger helt i top på listen over verdens største CO2-udledere. Her er en stribe råd til, hvad du kan gøre i det daglige for begrænse udledningen.

LÆS GUIDEN

Hjemmeeksperiment: Sådan farver du en rose blå

I den nye video på Youtube-kanalen viser vi jer, hvordan I kan farve blomster i flotte farver – med lidt hjælp fra de gådefulde kapillærkræfter.

SE VIDEO OG PRØV SELV

Klimavenlig mad: Pizza med jordskokker og porrer

Gorm Wiswehs pizza med jordskokker og porre er ikke blot ualmindelig lækker, den er også bæredygtig. Prøv den – med eller uden surdej.

FÅ OPSKRIFTEN

Klimavenlig mad: Hønsesalat med asparges og urter

Her er en god og klimavenlig frokost-ret, hvor du kombinerer forårets lækre og velsmagende asparges med kyllingerester fra i går.

FÅ OPSKRIFTEN

Gå på Klimamission med din mobil

Med Experimentariums gratis mobilapp kan I spille Klima Missionen derhjemme, tage sjove bæredygtighedsudfordringer, score seje klimatrofæer og stige i levels. Kan I score det særlige Klimatopia-trofæ?

LÆS OG HENT APPEN

Gå til science med familien på Experimentarium

Vil I være en af de 50 familier fra Rødovre eller Gentofte kommune, som nu får mulighed for oplevelser med leg, naturvidenskab og teknologi på Experimentarium? Så bliv Experimentarium-familie og meld jer til. Projektet er støttet af Villumfonden.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev