Passagerer i den kollektive transport anbefales at have et mundbind med i tasken

Myndighederne har netop opdateret sine generelle anbefalinger vedrørende COVID-19 for passagerer i bus, tog og metro. Det nye er, at man anbefales at have et mundbind med i tasken, som man kan bruge, hvis der er trængsel.

Busholdeplads, foto: Movia

Generelt kan man rejse med offentlig transport uden mundbind, som man plejer, så længe man følger myndighedernes råd om at holde afstand, når det er muligt, opretholde høj håndhygiejne, kun hoste eller nyse i ærmet, undgå at rejse, hvis man er syg eller formodet smittet og rejse uden for myldretid, hvis det er muligt.

Nu anbefaler myndighederne, at passagerne i bus, tog og metro også har et mundbind i tasken, som kan anvendes, hvis der opstår trængsel på rejsen. Den nye anbefaling til passagererne i den kollektive transport skal sikre, at man som passager er parat til at kunne beskytte sine medpassagerer, når andre redskaber til at forebygge smitte ikke rækker.

“I Movia har vi løbende fulgt myndighedernes anbefalinger og informeret vores passagerer. Vi oplever, at passagerne rejser med omtanke og viser stort hensyn til hinanden og chaufførerne. Vi vil selvfølgelig også informere vores passagerer om, hvordan de kan følge myndighedernes nye anbefaling om at have et mundbind med i tasken, som kan bruges ved trængsel, siger Movias kommunikationsdirektør Camilla Struckmann.

Movia passer godt på passagerer og medarbejdere

Og Movia vil fortsat have personale til stede ved store skiftesteder med håndsprit, badges og vejledning til passagerne for at hjælpe særligt pendlertrafikken godt i gang igen efter sommerferien.

“I Movia lægger vi stor vægt på at passe godt på både medarbejdere og passagerer. Derfor vil vi stadig have personale til stede på de store skiftesteder med håndsprit og vejledning til de passagerer, der måtte have behov for det”, fortsætter Camilla Struckmann.

Sundhedsstyrelsen har udarbejdet en pjece om de særlige situationer, hvor det er relevant at bruge mundbind, og en plakat, som viser, hvordan man anvender mundbindet korrekt. Det er blandt andet vigtigt, at mundbindet skiftes ofte, og at man kun bruger dem én gang. På Sundhedsstyrelsens Facebook-profil kan man også se, hvordan mundbindet anvendes korrekt.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Del på sociale medier