Spejderne skriver bl.a. dette i sin pressemeddelelse om pigespejderne:

Op imod 2000 pigespejdere indtager Aarhus lørdag den 4. maj for at markere 100-året for pigespejdere i Danmark. Dagen markeres med et stort åbningsshow på Bispetorv hvor HKH Prinsesse Benedikte holder åbningstale. Derudover byder festdagen blandt andet på forhindringsbane gennem strøget, en særlig spejderudgave udgave af ‘Masterchef’ på Bispetorv samt Fakkeloptog og afslutningsfest i Tivoli Friheden.

Flere piger vil være spejdere, og det går godt for spejderbevægelsen i Danmark. Det er blevet cool at kunne bygge sin egen bivuak, tænde bål med strygestål og løse udfordringer i fællesskab. Det er på den baggrund, at De grønne pigespejdere fejrer deres 100-års jubilæum. Den 4. maj 1919 blev det første og eneste spejderkorps for piger etableret i Danmark. I dag er De grønne pigespejdere Danmarks største pigefællesskab. Hver uge samles børn, unge og voksne kvinder om udfordrende aktiviteter i naturen.

I 100 år har De grønne pigespejdere holdt fast i, at det er værdifuldt for piger at have deres eget spejderkorps at udfolde sig i. Når man kun er piger sammen, har pigerne mulighed for at gøre sig erfaringer med alle typer af aktiviteter og opgaver. Erfaringer de tager med sig ud i livet i andre sammenhænge

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev