Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Gentofte i tidsrummet 2021/03/31-2021/04/13.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Hærværk, Charlottenlund

En ukendt gerningsperson udøvede mellem søndag klokken 15.00 og mandag klokken 08.00 hærværk mod forretningen Rag Studio Vintage på Ordrupvej ved at smide to brosten gennem forretningens ene rude, så den knustes.

Anholdt og sigtet for narkokørsel, Gentofte

En patrulje standsede klokken 13.31 en 31-årig mandlig bilist fra Charlottenlund på Nybrovej ved Circle K. Her blev han anholdt og sigtet for narkokørsel, idet han formentlig havde kørt bil under påvirkning af euforiserende stoffer. Han blev også sigtet for kørsel uden førerret, idet han ikke havde erhvervet sig et kørekort.

Den 31-årige blev efterfølgende kørt til hospitalet med henblik på udtagning af en blodprøve, som skal fastslå de præcise omstændigheder omkring hans eventuelle narkopåvirkning.

Butikstyveri, Charlottenlund

Klokken 13.55 blev det anmeldt, at tre personer ca. 20 minutter tidligere havde stjålet Georg Jensen-varer fra Kop & Kande på Jægersborg Alle. En ansat var løbet efter gerningspersonerne, men de var kørt fra stedet i en ældre sølvgrå Volkswagen Passat i retning mod Lyngby.

Medarbejderne i Kop & Kande i Charlottenlund blev klokken 15.17 kontaktet af en ansat i Kop & Kande i Herlev, idet de samme personer nu befandt sig i denne butik. Københavns Vestegns Politi sendte i den forbindelse en patrulje til butikken, hvor de tre personer dog i mellemtiden havde forladt stedet, umiddelbart uden at stjæle noget derfra.

De tre personer beskrives som:
A: mand, dansk af udseende, ca. 190 cm, slank af bygning. Iført bukser med huller. Talte dansk.
B: mand, dansk af udseende, ca. 175 cm. Iført lys trøje. Talte dansk.
C: kvinde, asiatisk af udseende, ca. 165 cm. og med langt mørkt hår. Medbragte et grønt net.

Taske stjålet fra bil, Gentofte

En taske, som blandt andet indehold en pung med diverse person- og betalingskort samt en mobiltelefon er mellem klokken 09.30 og 11.20 blevet stjålet fra en VW Golf, som holdt på p-pladsen ved Ikea på Nybrovej. Tyven har skaffet sig adgang til bilen ved at knuse en siderude.

Forlygter stjålet

Charlottenlund: En Porsche, som holdt parkeret på Ellinorsvej, har mellem klokken 22.00 onsdag aften og 08.00 torsdag morgen fået stjålet forlygterne. Desuden er bilens forskærme og kølerhjelm blevet ødelagt.

Afstand var i orden

Hellerup: En borger anmeldte torsdag aften klokken 18.07, at kunderne i et supermarked på Lyngbyvej ikke holdt den anbefalede afstand til hinanden. En patrulje kørte til stedet og kunne konstatere, at de tilstedeværende kunder holdt den anbefalede afstand til hinanden i forretningen.

Musik til ulempe

Hellerup/Charlottenlund: En patrulje kørte klokken 00.11 natten til fredag til Tuborg Sundpark, hvor der blev spillet høj musik fra en bil, der holdt på en p-plads. De tilstedeværende blev bedt om at skrue ned, så musikken ikke var til ulempe for de omkringboende. Kort forinden var en patrulje forbi hos nogle beboere på Broholms Allé for at bede dem om at skrue ned for deres musik.

Mistænkelige mænd i have

Charlottenlund: To mistænkelige mænd blev klokken 00.40 set i en have på Ingeborgvej. En hundepatrulje kom til stedet, men mændene var ikke til at finde i området. Den ene beskrives som 180-190 cm høj, iført sort tøj og bærende på rygsæk.

Værktøj stjålet fra container, Gentofte

Fra en container, der stod på Mesterlodden er der mellem slutningen af marts og i går, onsdag, stjålet forskelligt værktøj, blandt andet et pælebor og en nivelleringsmaskine. Tyven har skaffet sig adgang til containeren ved at bryde hængelåsen op.

Mand truet med kniv, Hellerup

Ifølge en anmeldelse, som indløb klokken 16.57, var en 38-årig mand fra Lyngby kort forinden blevet antastet af fem ukendte unge mænd på Ryvangs Alle, hvoraf den ene havde truet den 38-årige med en kniv. De fem mænd var derefter løbet fra stedet i retning mod Svanemøllevej.

Patruljer kørte til stedet for at lede efter de fem mænd, som dog ikke var mulige at udfinde i området.

Manden, der truede med kniv, beskrives som: mand, mellemøstlig af udseende, ca. 20 år, ca. 160 cm. Iført sort Moncler-jakke med hætte og blå bukser med gul stribe.

De andre fire personer beskrives som: mænd i alderen 15-25 år, brune i huden, og den ene var spinkel af bygning og med mørkt hår.

Mand fik konfiskeret bil efter vanvidskørsel, Kgs. Lyngby

Klokken 05.08 forsøgte en patrulje at bringe en personbil på Lyngby Hovedgade til standsning. Det var føreren af bilen dog ikke interesseret i, og han valgte derfor at prøve at køre fra patruljen. I den forbindelse kørte han blandt andet over for rødt og i den modsatte vognbane ved Klampenborgvej med en hastighed på ca. 200 km/t.

På Klampenborgvej nær Sorgenfrigårdsvej påkørte han et skilt, hvorefter han forlod bilen og forsatte sin flugt til fods. Han blev dog hurtigt derefter standset af patruljen, hvorefter han blev anholdt. Der var tale om en 24-årig mand fra Lyngby, som blev sigtet for at forvolde fare for andres liv eller førlighed samt for spirituskørsel, idet han formentlig havde ført bilen med en promille over det tilladte.

Mandens bil blev grundet vanvidskørsel ved den lejlighed beslaglagt med henblik på konfiskation, og han blev derefter kørt til hospitalet, hvor en blodprøve blev udtaget, og der venter nu svar på den for at fastslå hans eventuelle præcise promille.

Bil ramte cyklist

Gentofte: En 64-årig mand fra Kokkedal blev tirsdag eftermiddag sigtet for ikke at have overholdt sin vigepligt efter han svinge til højre ind foran en 54-årig mandlig cyklist fra Kgs. Lyngby, som blev ramt af bilen. Uheldet skete på Ermelundsvej.

Hærværk mod æbletræ

Dyssegård: Et æbletræ, som står i en have på Gladsaxevej har tirsdag eftermiddag mellem klokken 16.30 og 17.00 været udsat for hærværk. Her har ukendte gerningsmænd knækket fem-seks grene af træet. Hærværket blev anmeldt ved 19-tiden.

Designerstole og playstation stjålet

Klampenborg: Ved et indbrud på Kirkevej tirsdag eftermiddag mellem klokken 14.30 og 14.45 er der stjålet designerstole, en lampe samt en playstation. Indbruddet blev anmeldt klokken 15.26 og tyven beskrives som en ca. 35-årig mand, 180-190, almindelig til slank af bygning, sydeuropæisk udseende, mørkt krøllet hår, mørke øjne. Han bar et mørkt stof mundbind og kørte i en hvid bil i VW Golf-størrelse eller lidt større.

Sigtet for narkokørsel

Gentofte: En 28-årig kvinde fra Tåstrup blev tirsdag aften sigtet for narkokørsel. Kvinden kom klokken 21.20 kørende ad Mariebjergvej, da en patrulje standsede hende. Den 28-årige fik efterfølgende taget en blodprøve, som skal vise den nøjagtige påvirkelsesgrad.

Støv aktiverede brandalarm, Gentofte

Klokken 09.43 mandag morgen lød en brandalarm på Dronningemarken. Politi og brandvæsen kørte til stedet, hvor man kunne konstatere, at det var byggestøv, som havde aktiveret alarmen.

Tyveri fra personbiler, Hellerup

Klokken 17.05 indløb der anmeldelse om, at bagerste højre siderude i en personbil, som holdt parkeret på Hellerupvej lørdag mellem klokken 15.00 og 18-00 var blevet knust af en ukendt gerningsperson. Herefter blev der fra bilen stjålet en jakke og kontanter.

Også fra en bil, som holdt parkeret på Lundely mellem lørdag klokken 15.00 og mandag klokken 17.00, blev der stjålet flere genstande. Det drejede sig om solbriller samt en indpakket gave. Indstigningen i bilen var sket på ukendt vis.

Grundet sammenfald i gerningstidsrum samt umiddelbar nærhed mellem de to gerningssteder kan det ikke afvises, at der er tale om samme gerningsperson.

Kørsel uden førerret, Kgs. Lyngby

Klokken 10.18 blev en 21-årig mandlig bilist fra København standset og kontrolleret på Helsingørmotorvejen i nordgående retning nær Klampenborgvej. Her viste det sig, at han ikke havde gyldig førerret, og han blev derfor sigtet for alligevel at sidde bag rattet.

Butikstyveri, Hellerup

Klokken 16.43 anmeldte personalet fra Meny på Strandvejen, at de havde pågrebet en butikstyv, der havde forsøgt at stjæle tre flasker champagne til en samlet værdi af knap 1100 kroner. Da butikstyven var udenlandsk statsborger blev en patrulje sendt til stedet for at foretage sigtelse af butikstyven, en 41-årig udenlandsk mand.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev