Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Gentofte i tidsrummet 2021/05/21-2021/06/02.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Tricktyv på spil

Hellerup: En tricktyv var tirsdag eftermiddag mellem klokken 12.45 og 12.50 på spil hos Ohilip Pejse på Strandvejen. Her kom en mand ind i forretningen og mens han talte på et sprog, som medarbejderen i forretningen ikke forstod, lagde han et stykke papir på et bord, hvor medarbejderens mobiltelefon lå. Da medarbejderen ikke kunne forstå, hvad manden sagde, bad han ham om at forlade forretningen, og opdagede senere, at hans mobiltelefon var forsvundet. Tricktyven beskrives som slavisk af udseende, 25-30 år, 180-185 cm høj, spinkel af bygning, brun i huden med sort kort hår.

Færdselsuheld

Gentofte: På Motorring 3 skete der klokken 16.53 et færdselsuheld. En 46-årig udenlandsk mandlig lastbilschauffør kørte i vestlig retning på tilkørslen fra Lyngbygårdsvej, da han påkørte en 58-årig kvindelig bilist fra Herlev, som også kørte i samme retning. Uheldet skete formentlig i forbindelse med et vognbaneskift.

Grundet lastbilens placering efter uheldet var 1. og 2. vognbane en overgang spærret, indtil det var muligt at flytte bilen ind i nødsporet. Der skete ved uheldet ikke umiddelbart nogen personskade.

Færdselsuheld

Hellerup: En 49-årig mandlig bilist uden kendt adresse holdt klokken 17.17 parkeret ved Tuborgvej, hvorefter han kørte ud på vejen og foretog indfletning i vestlig retning. I den forbindelse påkørte han en 61-årig kvindelig bilist fra Lejre, som samtidigpasserede ham i samme retning.

På grund af bilernes placering blev Tuborgvej en overgang afspærret, indtil der var ryddet op efter uheldet. Der skete ved uheldet ikke umiddelbart nogen personskade.

Tricktyveri

Hellerup: Klokken 19.25 blev det anmeldt, at en 71-årig kvinde fra Kgs. Lyngby mellem klokken 18.00 og 18.30 var blevet udsat for tricktyveri. Hun havde på gerningstidspunktet befundet sig i parkeringskælderen ved Waterfront Shopping på Philip Heymans Alle, hvor hun blev antastet af en spansktalende mand, da hun havde åbnet døren til sin bil. Manden spurgte ind til prisen på et kølegitter og bad derefter om hjælp til at finde vej til et hospital. Da samtalen var blevet afsluttet, og manden var forsvundet fra stedet, opdagede kvinden, at hendes kortholder indeholdende diverse kort var blevet stjålet.

Manden beskrives som: ca. 180 cm, mørk i huden. Iført fint tøj. Talte spansk.

Spirituskørsel

Hellerup: En 18-årig mandlig bilist fra Hellerup blev klokken 00.53 standset af en patrulje på Bernstorffsvej. Her viste et alkometer, at han formentlig havde kørt bil med en promille over det tilladte, og han blev derfor sigtet for spirituskørsel.

Den 18-årige blev derefter transporteret til hospitalet, hvor en blodprøve blev udtaget med henblik på at fastslå hans eventuelle præcise promille.

Tyveri fra personbil, Charlottenlund

Klokken 10.23 blev det anmeldt, at der imellem søndag klokken 20.00 og mandag klokken 08.00 var blevet en taske fra en personbil, der havde holdt parkeret på en p-plads ved Ejgårdsvej.

Orden og sikkerhed, Klampenborg

Klokken 12.40 indløb der et par anmeldelse om, at en mand gik rundt og kontaktede kvinder på Bellevue, ligesom han hang mistænkeligt ud nær de offentlige toiletter og muligvis forsøgte at sparke dørene ind, når folk benyttede disse.

En patrulje blev sendt til stedet, hvor en svært beruset 34-årig mand fra Herlev blev anholdt og sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen.

Færdselsuheld, Hellerup

Klokken 12.58 blev det anmeldt, at der var sket et færdselsuheld i krydset C V E Knuths Vej og Bernstorffsvej, hvor to biler var stødt sammen.

Politi og brandvæsen blev sendt til stedet, hvor en 60-årig mandlig bilist fra Smørum blev sigtet for at have kørt over for rødt lys, hvilket havde ført til sammenstødet med en bil ført af en 57-årig mand fra Birkerød.

Der skete umiddelbart kun materiel skade ved færdselsuheldet.

To biler og en bus kørte sammen

Hørsholm: Mandag eftermiddag klokken 16.17 skete et harmonikasammenstød mellem to biler og en bus på Usserød Kongevej. Her ramte en 20-årig mandlig bilist fra Rungsted Kyst ind i en 31-årig mandlig bilist fra Gentofte, som ramte ind i en bus. Der opstod kø på strækningen som følge af uheldet, men godt tre kvarter senere kunne trafikken genoptages. Der er ingen meldinger om personskade. Den 31-årige bilist fra Gentofte blev i øvrigt sigtet for kørsel uden førerret, da han tidligere havde fået kørselsforbud og ikke havde generhvervet sit kørekort.

Anmeldelse om opsendelse af nødblus

Kgs. Lyngby: En borger anmeldte klokken 00.56, at hun netop havde observeret et nødblus over Gentofte, Lyngby eller Bagsværd Sø. Der blev derfor igangsat undersøgelse af, hvor nødblusset nærmere stammede fra, og politi og brandvæsen kørte mod de udpegede områder. På baggrund af yderligere oplysninger om nødblussets retning blev det dog konkluderet, at det ikke umiddelbart kunne være sendt op over en af søerne, og undersøgelsen blev derfor afsluttet.

Nordsjællands Politi har ikke efterfølgende modtaget anmeldelser, som kunne relateres til hændelsen.

Forlygter stjålet fra biler, Gentofte

Mellem onsdag klokken 22.00 og torsdag klokken 08.15 blev forlygterne på en Porsche, som stod parkeret på Jacobsens Alle, stjålet af en ukendt gerningsperson.

Klokken 14.19 blev det ligeledes anmeldt, at forlygterne fra en Porsche, som havde holdt parkeret på Vemmetofte Alle var blevet stjålet. Tyveriet skete mellem klokken 03.00 og 08.30.

På baggrund af sammenfald mellem gerningstidspunkt og -sted formodes det, at der er tale om samme gerningsperson til de to tyverier.

Brand i køretøj, Charlottenlund

Der indløb klokken 10.46 anmeldelse om brand i sættevogn på Eivindsvej, og politi og brandvæsen kørte til stedet. Her kunne det konstateres, at der havde været hul i en luftslange til sættevognen, hvorfor det havde røget derfra. Efterfølgende var der gået ild i sættevognens bremse, formentlig grundet manglende køling, og dette resulterede i, at der gik ild i bremsen.

Ildet blev slukket, og det blev vurderet, at der ikke var yderligere politimæssigt i hændelsen.

Færdselsuheld

Gentofte: På Motorring 3 i nordgående retning ved afkørslen til Nybrovej skete der klokken 10.08 et færdselsuheld, idet en 26-årig kvindelig bilist fra Høng og en 36-årig mandlig bilist fra Brøndby kørte sammen. Der skete ved uheldet ikke umiddelbart større personskade, men den 35-årige mandlige bilist blev for en sikkerheds skyld kørt med ambulance til tjek på hospitalet.

Grundet bilernes placering var vejen en overgang spærret, indtil der var ryddet op efter uheldet.

Foregivelse af offentlig myndighed

Gentofte: En 67-årig kvindelig borger fra Gentofte anmeldte klokken 11.59, at hun kort forinden var blevet ringet op af en polsktalende kvinde, som udgav sig for at være fra politiet. Ifølge kvinden i telefonen skulle den 67-årige kvindes konto være blevet hacket, ligesom den fremmede kvinde spurgte ind til, om der befandt sig smykker i den 67-åriges hjem. Kvinden forklarede derefter, at hun var på vej til den 67-åriges adresse og afsluttede telefonsamtalen. Den 67-årige kvinde fandt dette noget mistænkeligt, og hun anmeldte derfor med det samme forholdet til Nordsjællands Politi. Da det kunne afvises, at kvinden fra telefonen skulle være ansat ved politiet, blev den 67-årige instrueret i straks at ringe til politiet, såfremt ukendte personer dukkede op på hendes bopæl, samt vejledt om ikke at lukke nogen fremmede ind. Der indløb ikke efterfølgende anmeldelse om, at nogen skulle være mødt op på adressen.

Nordsjællands Politi opfordrer borgerne til ikke at videregive oplysninger af den karakter og gør endvidere opmærksom på, at politiet ikke benytter denne procedure. Såfremt man er i tvivl om, hvorvidt der er tale om en ansat ved politiet, kan borgerne bede om at få oplyst navn på vedkommende og få dette be- eller afkræftet ved henvendelse til politikredsen på telefon 114.

Taget for butikstyveri

Dyssegård: En 39-årig mand fra København blev tirsdag eftermiddag sigtet for butikstyveri, da han stjal diverse dagligvarer i Rema på Søborg Hovedgade. Da manden forsøgte at forlade forretningen uden at betale for varerne, opstod der noget tumult, hvorefter politiet blev tilkaldt.

Butikstyveri

Gentofte: Klokken 18.26 blev det anmeldt, at der var sket et butikstyveri i Fakta på Vangede Bygade. En patrulje kørte til stedet, hvor de traf en 30-årig kvinde fra Gentofte, som blev sigtet for forholdet.

Brand i kælder, Hellerup

På Lyngbyvej opstod der klokken 19.21 brand i kælderen i et hus. Politi og brandvæsen kørte til stedet, og slukningsarbejdet blev straks igangsat. Beboerne på stedet var alle kommet ud, og der skete ikke umiddelbart nogen personskade.

Branden formodes at være startet via strålevarme fra et fyr i kælderen.

Personer hoppede over hegnet ved Bakken

Klampenborg: Klokken 20.08 indløb der anmeldelse om, at en gruppe på mellem seks og ti personer var hoppet over hegnet ind til Dyrehavsbakken, hvor de var oppe at toppes med vagterne på stedet. Patruljer kørte til stedet, men gruppen havde i mellemtiden forladt stedet og var ikke mulige at udfinde.

Tyveri fra varebil, Klampenborg

Mellem klokken 08.30 og 12.30 skaffede en ukendt gerningsperson sig adgang til en varebil, som holdt parkeret ved Klampenborg Galopbane og stjal elektrisk værktøj.

Mistænkelige mænd ved dør, Dyssegård

To mænd forsøgte muligvis at bryde ind i en lejlighed på Vangedevej torsdag eftermiddag mellem klokken 16.00 og 16.30. Lejlighedens beboer, en 60-årig kvinde sad i sin stue, da hun hørte en lyd ved hoveddøren. Hun gik ud i entreen og kunne gennem dørspionen se to udenlandsk udseende mænd. Kvinden råbte ud gennem døren til de to, som stak af. Den ene af de to mænd var iført en lyseblå jakke samt en lyseblå kasket med et gult mønster eller logo. Hændelsen blev anmeldt klokken 18.54.

Du kan hjælpe Nordsjællands Politi med at fange indbrudstyve. Ring til os på 1-1-4, hvis du ser noget mistænkeligt, eller hvis du opdager et indbrud, som er i gang. Hurtig henvendelse og et godt signalement kan hjælpe os. Læg gerne mærke til, hvordan tyven ser ud: Højde, hårfarve, tøj, evt. transportmiddel, redskaber og/eller medbragte tasker/rygsække er vigtige informationer, når vi skal finde tyven.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev