Masser af aktiviteter ude og inde

På Garderhøjfortet, der ligger tæt på Jægersborg Station, tilbydes der underholdende og lærerige aktiviteter hele sommeren for alle mellem 0 og 99 år!

Se kanonen blive fyret af

Fortet er fra 1892 og en sand historisk perle! Der er store oplevelser for alle, der gerne vil dykke ned i fortets historie, arkitektur og/eller skyts! De interaktive udstillinger lader gæsterne prøve soldaterlivet anno 1915 på egen krop, og hvis man lægger sit besøg den sidste søndag i måneden, kan man opleve fortets store to-kanon blive fyret af kl. 12.00! Næste gang er søndag den 30. juli 2023.

Gratis rundvisning og sjove udfordringer

Hver dag kl. 12.00 er der åben rundvisning for alle, der vil høre mere om fortets historie. Det varer en time og er gratis, når entréen er betalt – der er dog kun et begrænset antal pladser, der fordeles efter ”først til mølle princippet” på selve dagen.

Garderhøjfortet har en særlig udfordring til børnefamilier – man får udleveret en soldaterbog, der kun kan udfyldes, hvis man klarer forskellige opgaver rundt omkring på fortet. Her skal man bevise, at man er opmærksom, kan sende kodede beskeder, har styr på oppakning, kan ramme med kanonkugler og meget mere sjovt.

For de mindste børn og deres voksne er der mulighed for at komme på Natureventyr – det er nemt og gratis. Det kræver, at man downloader appen “Natureventyr”, og derefter er man i gang og kan opleve små historier og opgaver undervejs på ruten, der er nemt tilgængelig (barnevogne kan sagtens medtages).

Kvindekanonerne

Med i entréen får gæsterne også adgang til fortets særudstilling om de kvinder, der kæmpede for forsvar, fred og valgret i slutningen af 1800-tallet og starten af 1900-tallet. Garderhøjfortet skriver i sin pressemeddelelse:

“Indsamlingen til kvindekanonerne blev startet i 1882, og der blev indsamlet ca. 80.000 kr. – (600.000 kr. i 2022) fra ca. 20.000 borgere. For pengene købte man otte kanoner hos Krupp i Essen, og i februar 1885 modtog Kong Christian IX en deputation af syv kvinder, klar til at overdrage de nyindkøbte kanoner. Kanonerne blev siden opstillet på Christiansholms Batteri i Klampenborg som en del af Københavns Befæstning.”

Legetøjsudstilling

Som noget nyt er der på fortet nu også kommet en interessant lille udstilling af legetøj fra fortets tid.

Matematiske escaperooms

Hvis man vil have særlige udfordringer, kan man både indenfor og udenfor åbningstiderne besøge fortets spændende escaperooms! I rummene lukkes deltagerne inde og kan kun komme ud, hvis de løser udfordringer. Fortets Escape Rooms er lavet med det formål at skabe interesse for historie og matematik, og de er en tidsrejse tilbage til 1. verdenskrig, hvor man skal træne, så man kan være klar til et angreb på landet. Rummene egner sig især til familier med børn over 11 år, men også til firmaer, vennegrupper etc.

Praktiske oplysninger

Åbningstider

Alle hverdage fra kl. 11.00 til 15.00 og weekender fra kl. 10.30 til 16.00 fra lørdag den 24. juni til søndag den 6. august 2023.

Adresse

Garderhøjfortet ligger Garderhøjfort 4 ved Jægersborg. Nærmeste S-togsstation er Jægersborg station. Ved fortet er der en stor parkeringsplads.

Entre

80,00 kr. for voksne og 40,00 kr. for børn. Der er rabat med Kulturklub Gentofte, Børn i Byen klubben, Ældresagen, Realdanias medlemsklub og Dansk Vandrelaug.

Læs meget mere om Garderhøjfortet her.

Foto: Garderhøjfortet, Gentofte Kommune. Pressefoto.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev