Diabetesforeningen skriver bl.a. dette i sin pressemeddelse om slag af skrabelodder:

Når Diabetesforeningens skrabelodssalg går i gang den 3. september, vil syv unge spejdere igen sælge lodder for at komme på verdenslejr i USA næste sommer.
Kragefolket Spejdere vil gerne sende en patrulje bestående af syv unge mellem 14 og 16 år afsted på verdenslejr i USA. Derfor var de i foråret 2018 ude og sælge skrabelodder for Diabetesforeningen. De tjente 2.443 kroner til deres rejse og støttede samtidig diabetessagen. De grønne spejdere skal ud og sælge igen i år.
– De skal på verdenslejr i sommeren 2019, som er arrangeret af USA, Canada og Mexico. Der kommer unge spejdere fra hele verden. Hele formålet med sådan en verdenslejr er at skabe kulturforståelse mellem de unge, og det handler jo i virkeligheden om fred i verden, fortæller Anne Sofie Gottlieb, der er mor til en 14-årig spejder i klubben.
For at få råd til verdenslejren Jamboree, søger klubben fonde, deltager i loppemarkeder og sælger skrabelodder for Diabetesforeningen, selvom nogen af de unge teenagere synes, det var lidt svært i starten.

De synes, det var svært at spørge, om folk ville købe noget, men nogen af dem blev gode til det til sidst. Det var især nogen af teenagedrengene, der synes, det var en udfordring, og det kan jo godt have noget at gøre med, at ældre mennesker måske synes, det er mere trygt med to unge piger i stedet for sådan to store teenagedrog, siger Anne Sofie Gottlieb og griner.

Der er lang vej endnu for spejderne, men skrabelodssalget fik dem i gang. De glæder sig til at komme i gang igen til september. Det betyder også noget, at pengene går til en god sag, selvom det i første omgang handler om at tjene penge nok til rejsen. Kragefolket indsamlede samtidig 4.047 kroner til Diabetesforeningen. I efteråret vil man bl.a. møde spejderne foran lokale supermarkeder.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev