Fredag aften åbnede vi Golden Days festivalen med et brag, da vi viste storfilmen Cleopatra. Tusind tak til alle, der kom og gjorde aftenen til en succes. Golden Days fortsætter i Gentofte Kino den 19. september, når vi sætter fokus på det antikke kor med filmen Mig & Afrodite .

Kom til ekstra forpremiere på årets historiske storfilm, Margrete den første.

Husk også vores eksklusive premiere på den amerikanske science fiction storfilm, DUNE, med foredrag og introduktion af Morten “Marvel” Søndergaard.

Ugens premierefilm

Worth

Rørende drama om tiden efter 11. september 2001, hvor én mand fik en umulig opgave.

Efter angrebene på World Trade Center og Pentagon i 2001 udpeges advokat Kenneth Feinberg som ansvarlig for The September 11th Victim Compensation Fund. Han står overfor den svære opgave at vurdere, hvad et tabt menneskeliv er værd i dollars. I krydsfeltet mellem bureaukrati og erstatningskrav forsøger Feinberg at indgå aftaler med ofrenes familier. Da han møder Charles Wolf, som har mistet sin hustru, begynder Feinberg at indse, hvad et liv egentlig er værd.

Premiere 9. september

Se spilletider og køb billetter

Kommende arrangementer

Ekstra forpremiere

Kom til ekstra forpremiere på årets store historiske film, Margrete den første

Året er 1402, og en kvinde står i spidsen for et nyt nordisk stor-rige. Margrete I har samlet Danmark, Norge og Sverige i en union, som hun egenhændigt styrer gennem sin adoptivsøn, kong Erik. Unionen er omgivet af fjender, og Margrete I planlægger derfor et ægteskab mellem Erik og den engelske prinsesse Philippa. En alliance med England vil kunne styrke Kalmarunionen og sikre den mod angreb. Men en konspiration er undervejs, som sætter Margrete i et umuligt dilemma, der kan koste hende alt.

Onsdag. den 15. september kl. 19.00

Billetpris 110 kr. inkl. introduktion

Køb billetter

Eksklusiv premiere

Kom til premiere på storfilmen DUNE med foredrag og introduktion af Morten Søndergaard om universet og
bøgerne bag filmen

Tag med på et mytisk og storslået eventyr, når Gentofte Kino inviterer til eksklusiv premiere på den nye filmatisering af sci-fi klassikeren DUNE. Det bliver en storslået premiereaften med særligt besøg af Morten “Marvel” Søndergaard, som vil gøre os meget klogere på hele DUNE-universet og forfatteren bag den internationale bestseller, Frank Herbert.

Torsdag den 16. september kl. 19.30

Billetpris 125 kr. inkl. foredrag og introduktion til DUNE-universet

Køb billetter

Golden Days

Mig & Afrodite

Gentofte Kino sætter spot på det græske tragediekor, når vi viser Woodys Allens fantastiske komedie Mig & Afrodite, hvor et kor har en afgørende rolle

Woody Allens anmelderroste komedie følger Lenny og hans kone, der adopterer drengen Max. Lenny sætter sig for at opsøge Max’ biologiske mor, der viser sig at være prostitueret. Da Lenny prøver at ændre hendes liv til det bedre, udvikler der sig et særligt forhold mellem dem.
Filmen er inspireret af myten om Pygmalion, der forelsker sig i en af sine skulpturer, og filmens handling kommenteres af et græsk tragediekor, der fungerer som et kommentarspor, der sætter handlingen i perspektiv.

Filmen introduceres af Mads Bertelsen, som underviser i oldtidskunstskab og som vil gøre os klogere på det græske kor og den antikken græske tragedie.

Søndag den 19. september kl. 20.00

Billetpris 100 kr. inkl. introduktion om den græske tragedie

Køb billetter

Filmklassikere

Mordets melodi

Glæd dig til gratis visning af filmklassikeren Mordets Melodi fra 1944 til GentofteNatten i Gentofte Kino

Gentofte Kino viser helt ekstraordinært en af dansk films første rigtige spændingsfilm – Mordets Melodi fra 1944. Mordets Melodi, der er et ægte mordmysterium, blev en kolossal publikumssucces. Filmen er instrueret af Bodil Ipsen og på rollelisten ses bl.a. Poul Reichhardt, Ib Schønberg og eminente Gull-Maj Norin i rollen som natklubsangeren Odette. Filmen introduceres af biografdirektør Sune Lind Thomsen.

Fredag den 24. september kl. 20.00

Gratis visning i forbindelse med GentofteNatten

Køb billetter

Sidste chance i aften 18.30

The Father

Det Oscarvindende drama med Anthony Hopkins og Olivia Colman i hovedrollerne er for en kort bemærkning tilbage i Gentofte Kino med en enkelt visning

Anthony er en kultiveret mand. Han lytter til opera, spiller klassisk musik og læser stor litteratur. Men Anthony har Alzheimers, og det skaber store udfordringer for hans omsorgsfulde datter, Anne. Hun forsøger at gøre tilværelsen så god som mulig for sin far ved at lade ham blive i sine vante omgivelser. Anthony skræmmer imidlertid alle sine hjemmeplejere væk, og efterhånden som hans greb om virkeligheden smuldrer, bliver Anne nødt til at træffe et svært valg – for sig selv og for sin far.
Filmen er en del af Biografklub Danmark

Mandag den 6. september kl. 18.30

Køb billetter

Succesen fortsætter

Ternet Ninja 2

Ternet Ninja er tilbage og klar til at kæmpe for retfærdigheden!

Den kyniske legetøjsgigant Phillip Eberfrø er ved at slippe for straf, og uskyldige børn er i fare. Jagten på hævn og retfærdighed genoptages sammen med 13-årige Aske. De to flankeres af både Sirene og Askes papfar Jørn, der går all in på sin nyeste opfindelse: en fordøjelsesapp. Evigt lækkersultne Sune er også med – og selvfølgelig Askes (uundværlige) onkel Stewart, der som altid spreder hygge i familien.

Se spilletider og køb billetter

Respect

Oplev Oscar-vinder Jennifer Hudson i rollen som den legendariske souldronning Aretha Franklin

Respect følger den legendariske soul dronnings vej mod toppen. Fra barn hvor hun sang i sin fars kirkekor til sin vej som international superstjerne, hvor hendes stemme fik verden til at lytte.
Respect er den bemærkelsesværdige sande historie om musik ikonets rejse for at finde sin stemme.
Filmen er en del af Biografklub Danmark

Se spilletider og køb billetter

Pagten

Et psykologisk spændingsdrama om en mester og hendes lærling – baseret på den sande historie

Det er 17 år siden, Karen Blixen opgav eventyret i Afrika og vendte tilbage til Danmark til et liv i ruiner. Ødelagt af syfilis og knust over at have mistet sin farm og sit livs kærlighed begyndte hun her at genopfinde sig selv som en kunstnerisk superstjerne. Nu, i en alder af 62, er Karen Blixen verdensberømt, men lever også et liv i isolation – indtil hun møder den 29-årige digter Thorkild Bjørnvig. Sammen indgår de en pagt: Hun lover at gøre ham til en stor kunstner mod, at han skal adlyde hende ubetinget – uanset prisen.
Filmen er en del af Biografklub Danmark

Se spilletider og køb billetter

Pinocchio

Det verdenskendte eventyr, som du aldrig har set det før

I Matteo Garrones live-action tolkning af det klassiske italienske eventyr oplever vi træskæreren Geppetto, hvis trædukke Pinocc 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev