Nu er det efterårsferie – en tiltrængt pause. Der er masser af gode kulturoplevelser tæt på, for gode pauser giver mening. Gode familiefilm, stor kunst, fortryllende teater og meget mere er på programmet. Få overblik her i nyhedsbrevet.

Du får også et par krydser til din kalender til efter ferien: Kunst i Kirker rykker samtidskunsten ind i Gentoftes smukke kirker hen over en weekend, og du kan opleve to toneangivende kunstnere både live og som livestream.
Vi giver dig links til det hele.

Vil du have det fulde overblik over alt, der sker, så klik ind på gentofte.dk/arrangementer

Sig det videre, hvis du havde en god oplevelse – og rigtig god fornøjelse.

EFTERÅRSFERIE NU!

Klassikeren: En tur i biffen

Dine to lokale biografer – MovieHouse og Gentofte Kino – er klar med film for alle aldre: Baby Boss – det bli’r i familien, Familien Addams 2, Forsvundet til Halloween og, selvfølgelig, Bond, James Bond – sidstnævnte er kun for de voksne.

Gå direkte til billetbestilling i MovieHouse Hellerup her

Eller direkte til billetter i Gentofte Kino her

Kunstoplevelser for hele familien på Ordrupgaard

Se den nye, anmelderroste udstilling ‘Anders Zorn. Det bedste under solen’. Nyd arkitekturen og arkitektfirmaet Snøhettas nye tilbygning, hvor du kan se den verdensberømte samling af franske impressionister. Der er aktivitetsark til ungerne, familieomvisninger og meget mere.

Finn Juhls ikoniske hus er åbent i hverdagene og trænger I til at klare hjernen, så tag en tur i parken, som strutter af efterårsfarver og kunstværker, man kan klatre i.

Se hele Ordrupgaards familieprogram her

Ferie for krudtuglerne
Prøv kræfter med en soldaterbog fyldt med missioner, leg i de interaktive udstillinger eller gå med på en familievenlig rundvisning i det store to-kanon tårn. Garderhøjfortet er lunt og holder åbent hele ferien.

Se også den aktuelle særudstilling ‘Udsendt af Danmark – Gennem ild og vand’ om Danmarks udsendte. Den 25. oktober kan du møde danske veteraner live, når de fortæller om deres opgaver under krig og katastrofer. Dette arrangement er for voksne.

Find mere information om efterårsferien her
Find detaljer om Udsendt af Danmark – live her

Teater med vildskab for store børn, unge og voksne

Tag hele familien med til en forrygende teateroplevelse: Bellevue Teatret spiller Vildheks, så både børn fra 9 år, unge og voksne får et skud magi i ferien.

Den anmelderroste forestilling er baseret på Lene Kaaberbøls prisvindende roman, som kan I låne på biblioteket og læse bagefter.

Den 20. og 21. oktober er der Ugletimer for børn fra 4 år – I kan møde ægte, fascinerende ugler.

Klik her for at bestille billetter til Vildheks.

Læs mere om Ugletimerne her.

Klimatopia – vi vælger selv fremtiden

I Experimentariums nye udstilling ‘Klimatopia – de rejsende fra fremtiden’ skal I hjælpe tre tidsrejsende piger tilbage til fremtiden. Men hvilken fremtid? Det er I med til at bestemme gennem jeres valg i udstillingen.

Læs mere om udstillingen her

SÆT KRYDS I KALENDEREN:

LIVESTREAM, ALSANG OG KUNST I KIRKER

Mød Nikolaj Nørlund og Lone Hørslev:

Om digte, sangtekster og samarbejdets kraft

Den 27. oktober

Gentofte Bibliotekerne rykker ud til Byens Hus med et særarrangement, hvor to toneangivende kunstnere, Nikolaj Nørlund og Lone Hørslev, taler om rytme, musik, lyrik og litteratur. Det hele streames via Facebook til en række biblioteker, og du kan være med live.

Få alle detaljerne her.

ALSANG BLANDT KUNSTVÆRKER

I.L Jensen: Opstilling med blomster

Den 28. oktober kl. 17-18.

Øregaard Museum inviterer til alsang: Du kan være med til at fylde Øregaards havestue med sang. Sangerinde Julie Maria og pianist Sofia Hedia synger bl.a. sange fra Højskolesangbogen og ikke mindst sangen Frihedens lysdøgn, som Julie Maria har komponeret sammen med Nikolaj Busk. Sangen vandt organisationen Alsangs sangskriverkonkurrence i 2020.

Vil du synge med, skal du tilmelde dig her.

Se også den nye jubilæumsudstilling ‘Herfra (hvor) verden går’ med værker fra museets samling.

Læs mere om den her

KUNST I KIRKER

Den 30. og 31. oktober

I weekenden den 30. og 31. oktober kan du helt ekstraordinært opleve samtidskunst i Gentoftes smukke kirker.

Find mere info om Kunst i Kirker her.

Få overblik over kulturarrangementer nær dig

Mangler du overblik over arrangementer og events? Gentofte Kommunes arrangementskalender er din indgang til oplevelser med kunst, kultur og meget mere.

Få overblikket lige her på gentofte.dk/arrangementer

Brug for et nyt sted at gå en tur?

På gentofte.dk får du godt overblik over Gentoftes fine, grønne områder.

Kom godt afsted her.

Kontaktinformation

Kulturklub Gentofte
Ahlmanns Allé 6
2900 Hellerup

Skriv til Kulturklub Gentofte på kulturklub@gentofte.dk

Kulturklub Gentofte er et samarbejde mellem kulturinstitutioner og -aktører i Gentofte Kommune. Som abonnent på nyhedsbrevet får du adgang til rabatter og overblik over aktuelle kulturoplevelser i Gentotfte. Gentofte Kommune administrerer klubben – læs om persondata på gentofte.dk/databeskyttelse.

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev