Artiklen er sponseret

Hører du til den del af den danske befolkning, som synes at der er alt for lidt tid i hverdagen til indkøb og madlavning efter endt arbejdstid? Så sætter du sikkert pris på gode måltider, der kan planlægges og tilberedes på så kort tid som muligt. Sund kost er vigtigt for dit helbred, derfor er det ikke en god ide at leve af take away mad hver dag. Typisk er det aftensmaden, som kræver den største indsats, men heldigvis kan du hjælpe dig selv, blandt andet ved at tænke lidt fremad, i stedet for at skulle købe ind i sidste øjeblik.

Måltidskasser kan være en mulighed

En af de moderne muligheder for madlavningsselvhjælp er den populære Måltidskasse. Ideen med sådan en kasse er, at du slipper for besværet med at finde en opskrift samt købe de nødvendige råvarer og ingredienser til måltidet. Der er masser af måltidskasseleverandører at vælge imellem, hvilket betyder at du kan bestille lige den type, som passer til dig, uanset om du er veganer, kun spiser økologisk, er single eller en stor familie. En måltidskasse indeholder typisk en grundig madlavningsvejledning, så du hurtigt kan sammensætte og tilberede det leverede til lækker aftensmad.

Planlæg en uge frem

En anden måde at gøre det nemmere for dig selv, når det kommer til aftensmaden, er ved at lægge en madplan for en uge af gangen. Brug eksempelvis weekenden til at læse tilbudsaviserne igennem og skriv en udførlig indkøbsliste, så du kan foretage alle ugens indkøb på en gang. Lav desuden en liste over hvilke måltider, som du vil lave på de enkelte dage. Hvis du allerede ved, at du skal lave frikadeller med kogte kartofler, braiserede grøntsager og persillesovs om tirsdagen, samt har alle ingredienserne i køleskabet, så har du allerede hjulpet dig selv mere, end du måske tror.

Lav mad sammen

En tredje måde at lette din madlavningstjans på, er ved at deles om opgaven. Er du del af et par, en familie eller bofællesskab, er det oplagt at lave mad på skift eller gøre det sammen. Du kan eksempelvis lægge en madplan, købe ind og lave maden den ene uge, mens opgaven tilfalder en anden ugen efter. Omfatter din familie børn og/eller teenagere, er det også en oplagt måde at lære dem om praktisk husholdning og god madlavning. Gerne med fokus på fornuftige og økonomiske indkøbsvaner, sunde råvarer og sikker madhygiejne.

 

En måde at gøre det nemmere for dig selv, når det kommer til aftensmaden, er ved at lægge en madplan for en uge af gangen. Foto: ABW

Tilmeld dig vores nyhedsbrev