….og med sol følger aftensmad tilberedt på grillen.
Hvis du mangler inspiration til grillen i weekenden har redaktionen på Dit Gentofte her et bud på hvad du kan lave – Porchetta!
Porchetta er oprindeligt en italiensk ret, der stammer fra Lazio-regionen, men er de seneste år blevet en favorit i mange danske haver om sommeren, da den egner sig fantastisk godt til grillen.
Opskrift på porchetta
- 1 svineslag (kan købes hos de fleste slagtere – hvis du ikke selv ønsker at krydrer og snører svineslaget tilbyder mange slagtere også at gøre dette for dig, men det er værd at kaste sig ud i selv)
- Frisk brødkrumme (af 7-9 skriver brød uden skorpe)
- 6 fed hvidløg
- 6 kviste frisk rosmarin
- 6 kviste frisk timian
- Et stort bundt persille
- 8 hakkede skalotteløg
- Frisk kværnet peber og groft salt
- Revet citronskal
- Olivenolie til det fik en passende konsistens
Læg slaget med kødsiden opad. Drys med rigeligt salt og peber. Hak alle urterne sammen og drys dem over hele slaget. Til slut drysser du brødkrumme over.
Hele slaget rulles nu sammen som en stor rullepølse og snøres godt til. Sæt det på spid til grillen og grid det med olie og drys med salt og peber.
Grilles på rotesseri i 3-4 timer indtil sværen er sprød.
Porchettaen hvilker i 20 minutter efter stegning hvorefter den er klar til udskæring. Traditionelt serveres den i store panino boller med lidt af stegeskyen, men kun fantasien sætter grænser for tilbehøret.
Bon appetit og god solskins weekend!