Glædelig 2. advent

1 premiere… 2 forpremiere… 3 særarrangementer… … med drama, adventure, science fiction og animationskomedie. Velkommen ind i varmen.

D. 7. december har vi forpremiere på filmen Emily, der fortæller historien om den britiske forfatter Emily Brömte, som skrev klassikeren ‘Stormfulde højder’.

D. 8. december inviterer vi til gallaaften, hvor vi byder på bobler og et honninghjerte til alle inden filmen, når vi viser den ultimative juleklassiker nemlig Love Actually. Kick-start julen på torsdag…

Lørdag d. 10. december har vi særarrangement i børnehøjde og for barnlige nostalgiske sjæle, når vi viser klassikeren Far til fire i byen – Julebal i nisseland. Medbring gerne Bodil.

Den efterfølgende onsdag d. 14. december har vi premiere på ét af årets mest ventede adventure og science fiction film, nemlig Avatar – The Way of Water instrueret af mesteren selv James Cameron. Vi viser den både i 2D og i 3D HFR (High Frame Rate)

Og for børnene inviterer vi til forpremiere på animationskomedien Den bestøvlede kat og ønskestjernen lørdag d. 17. december. Mon en kat kun har 8 liv…?

————————————————–

Vi viser også stadig følgene…

Se den anmelder roste spanske komedien Den Perfekte Chef, med den spanske stjerneskuespiller Javier Bardem i hovedrollen. Filmen er en del af Biografklub Danmark.

Og nu hvor vi har rundet 2. advent, så kan julehyggen for alvor sættes i gang med den danske julefilm Julemandens datter 3 – den magiske tidsmaskine. Oplev julemagi når det er bedst.

————————————————–

* HUSK – SIDSTE CHANCE FOR AT OPLEVE *

Det prisbelønnede spanske familie drama Ferskenlunden i Catalonien. Den danske komedie Fædre & Mødre der har taget Danmark med storm.

Kom ind i varmen til de store oplevelser

Følg os gerne på Facebook for at få de seneste nyheder og opdateringer om film, særarrangementer og events

Facebook

PREMIEREFILM

Premiere: Avatar – The Way of Water

Fantasyfilmen ‘Avatar: The Way of Water’ er James Camerons efterfølger til science fiction-eventyret Avatar fra 2009.

Jake Sully bor med sin nye familie på planeten Pandora. Da en velkendt trussel vender tilbage for at færdiggøre en mission, må Jake arbejde sammen med Neytiri og en hær af Na’vi’er for at beskytte deres planet.

‘Avatar: The Way of Water’ er én ud af i alt fire efterfølgere til den første film om de høje, blå, menneskelignende væsner, Na’vi.

Filmen vises både i 2D og i 3D HFR (High Frame Rate)

Fra onsdag den 14. december

2D forestillinger – Køb billetter her

eller

3D HFR forestillinger – Køb billetter her

Premiere: Emily

Filmen ‘Emily’ handler om den britiske forfatter Emily Brönte, der skrev klassikeren ‘Stormfulde højder’ i 1847.

Emily Brontë spilles af Emma Mackey, der nok er bedst kendt fra tv-serien Sex Education, men også kan ses i Eiffel og Døden på Nilen.

Derudover medvirker også Fionn Whitehead, Oliver Jackson-Cohen og Adrian Dunbar.

I instruktørstolen finder man skuespilleren Frances O’Connor, der med dette drama gør sin debut som instruktør.

Allerede fra onsdag den 7. december

Køb billetter her

Forpremiere: Den bestøvlede kat og ønskestjernen

Den Bestøvlede Kat har fundet ud, at han har brugt otte ud af sine ni katteliv, derfor begiver han sig ud på en farefuld rejse for at finde det mytiske “Sidste Ønske” og få genskabt alle sine ni liv.

‘Den bestølvede kat og ønskestjernen’ følger efter den første film Puss in Boots fra 2011 og igen leverer Antonio Banderas stemmen til den orange kat.

Manden bag den første film, Chris Miller, har skrevet manuskriptet til efterfølgeren, der instrueres af Joel Crawford, der bl.a. har lavet Croods – En ny tid.

Lørdag den 17. december kl. 13.15

Køb billetter her

Søndag den 18. december kl. 10.30

Køb billetter her

Særarrangementer

Ennio Morricone – The Maestro

I løbet af de fem år, det tog at lave ENNIO, rejste instruktør Giuseppe Tornatore kloden rundt for at interviewe mere end 70 anerkendte filmskabere og musikere om Ennio Morricones liv og værker – fra Wong Kar Wai, Bernardo Bertolucci, Quentin Tarantino, Clint Eastwood, John Williams og Hans Zimmer til Bruce Springsteen.

Disse interviews er splejset sammen med snapshots af Morricones privatliv. optagelser fra hans populære verdensomspændende koncertturnéer, klip fra klassiske film med musik af Morricone, et væld af anekdoter fortalt af berømte venner og kolleger samt hidtil ukendte arkivoptagelser af øjeblikke og begivenheder fra en succesrig karriere, der varede mere end 70 år.

Tirsdag den 6. december kl. 19.30

Gratis billet hér – ganske få billetter tilbage

Derudover viser vi…

Den perfekte chef

Javier Bardem er den alfaderlige arbejdsgiver og fabriksejer af Básculas Blanco, der producerer store industrivægte til kvæg og maskiner. Fabrikken er indstillet til en prestigefyldt virksomhedspris.

Da komitéen varsler et visit får el patrón travlt med at få det hele til at tage sig ud fra sin bedste side, hvilket ikke er helt uproblematisk, da han lige har fyret en medarbejder, der højlydt nægter at forlade sin stilling…

— og derudover har indledt en affære med den nye praktikant, der har en skjult dagsorden.

Køb billetter her

Julemandens datter 3 – Den magiske tidsmaskine

Lucia er teenager, flirter med Valdemar fra klassen, skændes med sine forældre, og er en af de store på julemandsskolen. Alt er godt, indtil en konfus rektor aflyser julen på grund af et traume fra fortiden. I et eventyrligt cirkus, rejser Lucia sammen med drengen Elias tilbage i tiden, for at finde ud af hvad der sket med rektor og stoppe det, så han ikke aflyser julen.

Køb billetter hér

* Gå ikke glip af *

Særarrangement

Love Actually

Kom til galla aften torsdag d. 8. december, hvor vi viser den ultimative juleklassiker nemlig Love Actually.

Vi serverer et glas prosecco og et honning hjerte til alle inden filmen for rigtigt at komme i julestemning.

Det er juletid i London. Alle steder skaber kærligheden kaos. Den nyvalgte premiereminister, det kiksede sandwichbud, forfatteren med hjertesorger og den udbrændte rockstjerne – alle er ramt af kærligheden på godt og ondt.

Bruden, der har problemer med sin kommende mands forlover og den gifte kvinde, der har problemer med sin mand. Skoledrengen der er varm på den kønneste pige i klassen og hans papfar, der er varm på Claudia Schiffer…

Ingen jul uden Love Actually!

Torsdag den 8. december kl. 20.00

Køb billetter hér

Operakino: Carmen – fra Bregenz Opera Festival

Carmen kaldes med rette ”Operaernes dronning” og har siden premieren været og er stadig en af de mest spillede operaer i verden.

Georges Bizets fængslende musik med dens spanske lyde tog verden med storm: Carmens Habanera og Seguidilla er ligesom Escamillos Toreadors sang kendt af alle. Den franske komponists mest succesrige opera opføres på verdens største, spektakulære flydende scene ved Bodensøen i Bregenz, med et sæt designet af den britiske kunstner Es Devlin, i samarbejde med instruktøren Kasper Holten.

For den danske instruktør handler denne “opera om skæbne og besættelse” om “to mennesker, der behandles som outsidere. Den fransk opera mezzosopran Gaëlle Arquez ikke kun synger og spiller Carmen, hun er Carmen. Den svenske tenor Daniel Johansson brillierer som Don José

Søndag den 11. december kl. 10.00

Køb billetter hér

Sound of music

“The Sound of Music” er og bliver filmmusical-klassikeren over dem alle.

Ikke mindst takket være Julie Andrews og Christopher Plummers virkningsfulde spil, et bundt uforglemmelige sange og så et forbavsende usentimentalt manuskript. Historien (som er baseret på virkelige begivenheder) om nonnen, der bliver guvernante for syv børn af en patriarkalsk enkemand og oplever kærlighed i krigens skygge, har fanget publikum igennem siden 1965.

“The Sound of Music” er en film, hvor musik og livskraft er uløseligt forbundet, og så er den spækket med sange, alle kender: “Do-Re-Mi”, “Sixteen Going on Seventeen”, “So Long, Farewell”, “Edelweiss”, “My Favorite Things” og mange flere. Musicalen modtog fem Oscars i 1966, for bl.a. Bedste Film og Bedste Instruktion.

“The Sound of Music” er en sand klassiker, vi alle kender og til stadighed kan nyde.

Søndag den 11. december kl. 14.30

Køb billetter hér

Kommende Operakino

Operakino: Aida Søndag d. 8. januar kl. 10.00

Operakino: Rosenkavaleren Søndag d. 5. februar kl. 10.00

Operakino: Svanesøen Søndag d. 16. april kl. 10.00

Bemærk: Der kommer også en Operakino i marts, men denne er ikke helt på plads endnu, så yderligere information kommer på et senere tidspunkt.

Kommende børnefilm i samarbejde med Gentoftegade Bibliotek

Klassiske børnefilm:

Far til fire i byen – julebal i nisseland Lørdag d. 10. december kl. 10.00

Køb billetter hér

Sidste chance

Fædre & Mødre

Dette er Paprikas fjerde film som instruktør, og som det også var gældende med hendes forrige film, DEN TID PÅ ÅRET, har hun igen samlet et stort hold af Danmarks bedste skuespillere som både tæller Line Kruse, Katrine & Martin Greis-Rosenthal samt Nikolaj Lie Kaas, Rasmus Bjerg, Amanda Collin, Jacob Lohmann, Carsten Bjørnlund, Lise Baastrup og Ida Skelbæk-Knudsen.

FÆDRE & MØDRE er en komedie om ægteparret Piv og Ulrik, som skal tilkæmpe sig en plads i forældregruppen i datterens nye klasse. Det er ikke småting Piv og Ulrik skal gøre for at blive anerkendt i forældregruppen. Ikke mindst at blive optaget i vinterbadeklubben.

Men hvad er man ikke villig til at gøre for sit barn?

Billetter købes hér

Ferskenlunden i Catalonien

Ferskenlunden i Catalonien’ er ikke kun en varm fortælling fra et udfordret landsted, men også et på én gang personligt og ømt portræt af en tæt knyttet familie. Familien Solé fra den landlige flække Alcarràs i Catalonien lever af at dyrke ferskner. Hver sommer samles familien omkring årets ferskenplukning, men denne sommer kan blive den sidste.

Landejeren har nye planer for området, og ferskentræerne skal vige pladsen for solcellepaneler. Det skaber splid i den ellers stærkt sammensvejsede familie. Og fremtidsudsigterne er dystre, for familiens skøde er aldrig underskrevet, men er gået i arv mundtligt – helt tilbage fra borgerkrigens tid.

Se alle spilletider og køb billetter hér

Print ugens program

Se alle forestillinger

Tilmeld dig vores nyhedsbrev