Tirsdag 1. marts åbner Hovedbibliotekets café under sit nye navn Café Henning og med ny forpagter Rikke Bergsagel ved roret. Kom ned og få en kop kaffe, og se, hvad Rikke byder på af lækkerier til både voksne og børn.

Café Henning holder åbent hverdage kl. 10-16 samt søn- og helligdage kl. 10.00 – 15.00 (bortset fra søndage i juni, juli og august, hvor biblioteket er lukket).

Vi glæder os til at se jer på bibliotekerne.

MVH Gentofte Bibliotekerne

Kulturpauser

Tirsdag den 1. marts kl. 16.00-17.00 Dyssegård Bibliotek

Hør om nye bogudgivelser og bliv præsenteret for et udvalg af aktuelle kulturtilbud. Har du læst en bog, der er så fantastisk, at du bare må dele med nogen, eller har du set eller oplevet noget, som andre også bør opleve, så er kulturpauserne det rette sted for dig. Du behøver ikke forberede noget; det eneste du skal medbringe er din glæde ved kultur.

Gratis

Tilmeld dig her 

Mellemkrigstiden: Et tomt hul mellem to krige?

Tirsdag den 1. marts kl. 18.30-21.00 Garderhøjfortet

Vær med, når historier Kåre Johannessen fortæller om mellemkrigstiden. Perioden mellem de to verdenskrige bliver ofte glemt og affejes som en ligegyldig ventetid mellem to store, afgørende begivenheder. Men i virkeligheden var det en tid, der bød på enorme omvæltninger, både politisk, socialt og kunstnerisk.

I Tyskland var Weimar-republikken ét stort eksperiment med demokrati, i USA skabte krise og spritforbud gangstervælde, og i Danmark opfandt vi velfærdsstaten. Foredraget tager tilhøreren med på en slentretur gennem en overset tid, der befolkes af fanatiske nationalister, fjantede jazz-piger, sultende arbejdsløse og banebrydende filmkunstnere.

Kåre Johannessen er historiker, forfatter, foredragsholder og tv-vært.

Entré: 70 kr.

Køb billet her 

Live-streaming: Klimaændringer ved professor Jens Hesselbjerg Christensen

Tirsdag den 1. marts kl. 19.00-21.00 Dyssegård Bibliotek

Kom til livestreaming af “Offentlige foredrag i Naturvidenskab” på Dyssegård Bibliotek. Få indblik i den nyeste forskning, når førende forskere gør komplekse emner tilgængelige for alle. Foredragene streames direkte fra Søauditoriet på Aarhus Universitet. Der vil være mulighed for at stille spørgsmål undervejs via sms og tweet.

Gratis.

Tilmeld dig her 

John Wagner: Schlüters Politiske Testamente

Onsdag den 2. marts kl. 17.00-18.30 Gentofte Hovedbibliotek

John Wagner, der er journalist og direktør for De Samvirkende Købmænd, kendte Poul Schlüter i tæt på 40 år. Som konservativ formand, som statsminister og som ven. Denne aften fortæller han om sin bog Schlüters Politiske Testamente, der udkom i 2019, hvori Schlüter gør status over sine 75 år som konservativ. I bogen fortæller Schlüter om succeser og fiaskoer. Hvad var det for en konservatisme, han identificerede sig med, og hvad ville han gerne huskes for?

Gratis.

Læs mere og tilmeld dig her 

Franske film-fredage

Fredag den 4. marts kl. 17.00-19.00

Gentofte Hovedbibliotek

Start din weekend med at se en god fransk film på det store lærred i Øregårdssalen. Af rettighedshensyn må vi ikke skrive titlen her, men tilmeld dig Filmklubbens månedlige nyhedsbrev, så får du hele klubbens program.

Gratis

Tilmeld dig Filmklubbens månedlige nyhedsbrev her 

Tilmeld dig Fransk film-fredag 4/3 her 

Film: Diana Krall i Paris

Lørdag den 5. marts kl. 11.00-13.00 Ordrup Bibliotek

I oktober 2002 udgav den canadiske jazzsangerinde Diana Krall sit første livealbum. Albummet blev indspillet under Kralls udsolgte koncerter på Paris’ Olympia i 2001. Filmoptagelserne fra koncerterne blev siden udgivet på den dvd, vi skal se denne lørdag.

Livealbummet vandt flere store priser, og Billboard placerede albummet som nummer otte på magasinets Top Jazz Albums of the Decade. Glæd dig til Diana Kralls kendingsnummer The Look of Love og klassikere som Cry Me A River og Under My Skin.

Gratis.

Tilmeld dig her 

Familieyoga – for børn mellem 6-9 år og deres voksne

Lørdag den 5. februar kl. 12.00-12.45 Ordrup Bibliotek

Trænger I til at komme ned i gear? Familieyoga giver børn, forældre og bedsteforældre en mulighed for at bevæge sig, stresse af og have det sjovt sammen. Yogainstruktør Ekaterina Delgado kombinerer yoga-øvelser med historiefortælling. Alle kan være med. Medbring evt. egen yogamåtte.

Også lørdag den 26. marts.

Praktisk information •Varighed: 45 min •Alder: 6-9 år sammen med en voksen •Både børn og voksne skal have billet

Book billetter her 

Biblioteket anbefaler: Raymond Carver: Her hvor jeg ringer fra

Det flyder med alkohol, hemmeligheder og trusler i Raymond Carvers novellesamling, Her hvor jeg ringer fra, men samlingen er også gennemsyret af håb.

Litteraturkonsulent Signe Langtved Pallisgaard anbefaler Her hvor jeg ringer fra, der er en samlet udgave af alle de Carver-noveller, der hidtil er oversat til dansk, nemlig Hvad vi taler om, når vi taler om kærlighed, Nærhed og andre historier og En alvorlig samtale og andre noveller.

Læs hele Signes anbefaling her 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev