DN skriver bl.a. dette i sin pressemeddelelse om naturens dag:

Nu er det endelige tal klar for antallet af tilmeldte børn til Naturens Dag. I næste uge kommer omkring 180.000 børn over hele landet ud at fejre naturen. Begivenheden skal være katapult for naturoplevelser hele året, fortæller arrangørerne.

Søndag den 8. september er det Naturens Dag hele i Danmark. Men allerede i hverdagene op til søndagen tager børn fra skoler og dagtilbud forskud på naturbegejstringen. Tallene for i år viser, at der kommer omkring 180.000 børn ud i naturen i løbet af næste uge.

Naturens Dag er en årlig begivenhed arrangeret af Danmarks Naturfredningsforening og Friluftsrådet med støtte fra Nordea-fonden. Temaet i år er Mærk naturen. Det betyder, at de mange børn skal mærke, føle og sanse sig frem i naturen.

Den store tilslutning glæder arrangørerne til Naturens Dag. Niels-Christian Levin Hansen, der er formand i Friluftsrådet, håber, at mærkedagen kan være med til at sætte fokus på naturoplevelser for alle:

– Naturoplevelser har momentum lige nu, og flere og flere bliver opmærksomme på, hvor meget naturen og den friske luft giver os og vores børn. Det skal Naturens Dag også være springbræt for, og jeg håber, at ikke kun skolerne og dagtilbuddene tager børnene under armen, men at de voksne også gør det søndag den 8. september, siger han.

En undersøgelse foretaget af YouGov for Friluftsrådet viser, at mange børn i dag ikke får helt basale naturoplevelser som at overnatte i det fri, snitte med dolk eller fange en fisk.

Derfor er det glædeligt, at lærere og pædagoger over hele Danmarkskortet har tilmeldt så mange børn, mener Maria Reumert Gjerding, der er præsident i Danmarks Naturfredningsforening:

– Der er et kæmpe engagement ude på skolerne og i dagtilbuddene for at få børn mere ud. De er en fast støtte i forhold til at give børn naturen ind under huden. Naturoplevelser gavner børn, så vi er glade for at se, at så mange børn kommer ud til Naturens Dag i år. Forhåbentlig kan begivenheden være med til at sprede begejstring for naturen hele året rundt, siger hun.

Søndag den 8. september er det Naturens Dag med offentlige natur- og friluftsarrangementer i hele landet. Lokale arrangementer i hele landet kan findes på www.naturensdag.dk

Tilmeld dig vores nyhedsbrev