Skovshoved kirkeDen 17. oktober er det 100 år siden Skovshoved Kirke blev indviet og Skovshoved blev et selvstændigt sogn. Forinden var området en del af Ordrup Sogn. Kirken er opført i nyromansk stil efter tegninger af arkitekten Alfred Brandt. I 1930 blev kirken udvidet med et kapel og i 1935 blev det oprindelige spir udskiftet med spiret der findes på kirken i dag. Både kapellet og det nye spir blev ligeledes tegnet af arkitekt Alfred Brandt, som dermed sikrede den arkitektoniske sammenhæng.

Dronning Louise, der havde Charlottenlund Slot som sommerresidens, interesserede sig meget for religion og forærede Skovshoved Kirke dets alter og knæfald.

I forbindelse med kirkens jubilæum afholdes der jubilæumskoncert tirsdag 20. oktober klokken 19.30.

Del på sociale medier

Skriv til Dit Gentofte

  Klik her
Holler Box