Under årets streetfestival i Ordrup kunne unge for første gang møde det mobile ungekontor, der skal være med til at sætte handling bag ordene i Gentofte Kommunes ungepolitik – EN UNG POLITIK. Det oplyser Gentofte Kommune i en pressemeddelelse.

Ungekontoret er en specialbygget, olivengrøn Fiat Ducato med en luge i den ene side som en food truck og med plads til, at man kan mødes i selve vognen under uformelle former.

Bilen har klapbord med fire siddepladser, en sofabænk, en fjernsynsskærm, lydanlæg og sågar en scene på taget. Der er installeret wi-fi, lydanlæg, køleskab og en varmeovn, så bilen kan bruges året rundt.

På årets streetfestival vil det mobile kontor være en del af et loungeområde.

“Det mobile ungekontor giver en anden mulighed for at komme i dialog med de unge, end vi er vant til, og samtidig er den en ny platform, som de unge selv er med til definere og gøre brug af”, forklarer borgmester Hans Toft, der selv vil være til stede i bilen i forbindelse med streetfestivallen.

Det mobile ungekontor er udviklet i samarbejde med lokale unge som et værktøj til at sætte kommunens ungepolitik i spil, som sidste år blev formuleret af en gruppe af 10 unge og fem lokalpolitikere.

Efter planen skal bilen køre rundt til uddannelsesinstitutioner, fritidsfaciliteter, skov, strand og andre steder i kommunen, hvor unge samles. Her vil den kunne bruges som et uformelt mødested, hvor unge kan henvende sig og få råd og hjælp om fx stress- og trivselsspørgsmål, til studievejledning eller som et holdepunkt i forbindelse med koncerter og events.

 

Del på sociale medier

Skriv til Dit Gentofte

  Klik her
Holler Box