Kongernes Fald

Kongernes Fald, foto: Gentofte Kino

”Kunne I tænke jer at købe nogle billeder af Ole Olsen?” ”– Næh hvorfor det?” ”- Fordi han lige har vundet Verdensmesterskabet i Speedway”. En samtale i den stil skulle eftersigende have fundet sted mellem en unavngiven dansk avis og et svensk billedbureau. Vandrehistorien siger en hel del om, hvor lidt man fra dansk side forventede, at vi på nogen måde skulle være i stand til at vinde en internationalt speedwaytitel og levere en verdensmester. Men det gjorde vi. Ole Olsen tog afsted til England som 20-årig med kun 75 kr. på lommen og en drøm. En indædt drøm om at blive den bedste i verden. Det var der ikke noget nogen dansker, der havde gjort før. Det var før EM i 92, før Tom Kristensen, før herrerne i Håndbold osv.

Hotel Mumbai

Hotel Mumbai, foto: Gentofte Kino

HOTEL MUMBAI er en intens og medrivende historie om medmenneskelighed og heltemod, baseret på den virkelige historie om det skæbnesvangre angreb på det legendariske Taj Mahal Palace Hotel i Indien i 2008.

Blandt det dedikerede personale på hotellet befinder der sig den ansete chefkok Hemant Oberoi (Anupam Kher) og tjeneren Arjun (Oscar-nomineret Dev Patel, ”Lion”), der vælger at risikere deres liv for at beskytte gæsterne. Mens verden ser på, bliver et desperat forældrepar (Armie Hammer, ”Call Me By Your Name” og Nazanin Boniadi ”Homeland”) tvunget til at foretage utænkelige ofre for at beskytte deres nyfødte barn.

Filmen trækker publikum ind i epicentret af angrebene og skildrer almindelige mennesker fra alle samfundslag, hvis reaktioner på dette mareridtsagtige scenarie afslører modet og modstandskraften, der forbinder os, når vi har allermest brug for det.

The Bookshop

The Bookshop, foto: Gentofte Kino

Året er 1959. Florence Green (Emily Mortimer), en frisindet enke, ankommer til en lille by i det østlige England, fast besluttet på at få sin drøm om at drive en boghandel. Florences ambitioner bliver dog hurtigt udfordret da hun møder hård og hensynsløs modstand fra stærke lokale kræfter i det lille bysamfund. Men da borgerne får øjnene op for, hvad hun kan tilbyde dem, i form af den bedste litteratur, herunder Nabokovs skandaliserende Lolita og Ray Bradburys Fahrenheit 451, ebber modstanden langsomt ud af borgerne, og der skabes en kulturel opvågning i en by, der ikke har ændret sig i århundreder.

Florences aktiviteter skaffer hende en allieret i form af Mr. Brundish (Bill Nighy), der er godt træt af byens indsnævrede atmosfære. Men denne lille sociale revolution bringer hende snart voldsomme fjender: hun modtager snart fjendtlighed fra byens mindre velstående butiksejere og krydser også fru Gamart (Patricia Clarkson), byens hævnefulde og forbitrede kvinde, der selv er en wannabe doyenne fra den lokale kunstscene. Da Florence nægter at bøje sig til Gamarts vilje, begynder en kamp, ikke kun for boghandlen, men for byens hjerte og sjæl.

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev