Toy Story

Toy Story, foto: Gentofte Kino

Woody (Stemme: Tom Hanks) har altid følt sig sikker på, hvad hans plads i verden var, og at hans formål er at tage sig af sit barn, om det så er Anders eller Bolette. Så da Bolettes nye, hjemmelavede stykke legetøj, Gafli (Stemme: Tony Hale), erklærer, at han er “skrald” og ikke legetøj, påtager Woody sig ansvaret for at vise Gafli, hvorfor han bør stå ved, at han er et stykke legetøj. Men da Bolette tager hele gruppen med på familieferie i en autocamper, bliver Woody ført ud på en uventet omvej, hvor han blandt andet genforenes med sin gamle, forsvundne ven Bodil (Stemme: Annie Potts). Efter flere år på egen hånd står Bodils eventyrlyst og omrejsende liv i skarp kontrast til hendes skrøbelige porcelænsydre. Woody og Bodil indser, at de ser meget forskelligt på, hvad livet som legetøj bør rumme, men det viser sig hurtigt at være den mindste af deres bekymringer.

SER DU MÅNEN, DANIEL

SER DU MÅNEN DANIEL, foto: Gentofte Kino

Storfilmen SER DU MÅNEN, DANIEL er historien om en af de mest spektakulære kidnapningssager i nyere tid. Hovedpersonen er den unge, danske freelancefotograf Daniel Rye, der sad 398 dage som gidsel hos terrororganisationen Islamisk Stat i Syrien sammen med flere andre udlændinge, bl.a. den amerikanske journalist James Foley.
I filmen følger vi Daniels kamp for overlevelse i fangenskab, hans venskab med James, og hvordan hans familie hjemme i Danmark håndterer frygten for, at deres søn aldrig kommer hjem. Midt i krisen står den danske gidselforhandler Arthur, der får en afgørende rolle i befrielsen af Daniel.

Camper 303

Camper 303. foto: Gentofte Kino

Denne nye, tyske roadtrip-film er skrevet og instrueret af den prisvindende østrigske instruktør Hans Weingartner, der tidligere har haft stor succes med film som White Noise og The Edukators. CAMPER 303 fik verdenspremiere på Berlinalen i 2018, hvor den var nomineret til Krystalbjørnen for Bedste film i konkurrenceprogrammet Generation 14plus. Dette konkurrenceprogram byder ofte på coming-of-age-film eller film med en ung appel, der dog kan ses af publikummer i alle aldre, og det er film der tager unge mennesker seriøst i deres narrativer og som fortæller historier fra de unges perspektiv. Sociopolitisk dybde og en øm kærlighedshistorie smelter sammen til en fængslende, blid og inderligt bevægende dreng-møder-pige fortælling.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev