Italien gemmer på en lang række lokale druesorter. Du kender sikkert Nebbiolo, Sangiovese, Barbera og Corvina, som alle stammer fra Italien. Det er dog ikke kun lokale vidunderdruer, som præger de italienske vine. I den nordlige del af landet finder man nogle af Italiens mest sælgende hvidvine, som er lavet på Pinot Gris-druen fra Bourgogne, som hedder Pinot Grigio på italiensk. Pinot Grigios grålyserøde skaller gør det også muligt at lave rosé på den!
 
Fra Syditalien er Primitivo-druen en af de mest populære rødvinsdruer blandt danske forbrugere. Den hedder Zinfandel i USA – og Tribidrag i Kroatien, hvor den også stammer fra. Så en kroatisk og en fransk drue har skabt nogle af Italiens mest populære vine.
 
Så hvordan smager disse to druer? Det kan du finde ud af med disse tre vine!Cavit – Pinot Grigio SanVigilio
2022 Lombardiet

Norditaliensk nyhed! Lavet på 85% Pinot Grigio og 15% Chardonnay.

Opfriskende og tør hvidvin med tydelige noter af hvide blomster og citrusfrugter i duften. Sprød og delikat i smagen med lette anstrøg af honning. Flot afsluttet med en lækker eftersmag af lemon.
Cavit – Pinot Grigio Rosé SanVigilio
2022 Lombardiet

Vi har også fået denne skønne rosé hjem! Den har en fantastisk smag af modne jordbær og kirsebær.

Frisk, fyldig og forførende rosévin, der med garanti vil gøre lykke på terrassen, når der skal hygges. Meget velegnet til kylling, grøntsagstærter og lette pastaretter.
Conte di Campiano, Cabernet/Primitivo
2019 Apulien

Den helt rette kombination af Primitivo og den franske, Cabernet Sauvignon.

En rødvin med stor fylde og krydrede fadnoter af chokolade, kaffe og vaniljekaramel. Koncentreret og sødmefuld bærfrugt dominerer sammen med en cremet tekstur.


           

Tilmeld dig vores nyhedsbrev