Varmekilder, udendørssport, lækre lokale madspecialiteter og Pinot Noir-baserede rødvine, gør Baden til et af de smukkeste og mest attraktive steder i Tyskland netop nu. Vinregionen Baden ligger i Sydtyskland, og er det tredjestørste og varmeste vindistrikt i Tyskland. Område er et tiltalende og gunstigt tilflugtssted, der tilbyder enorm luksus, en rig historie og ikke mindst vin af særlig høj klasse.

Vi har netop fået tre formidable vine hjem fra producenten, Sasbacher. De er alle lavet på Spätburgunder (det tyske navn for Pinot Noir) og dem kan vi varmt anbefale dig at prøve!

Spätburgunder ”Jäger” 2019 Sasbacher

Fyldig, karakterfuld og elegant med fine frugtaromaer af især kirsebær, blommer og krydderurter. Den er utrolig flot afbalanceret og vil være fremragende til vildtretter, lam og oste.

Vinen kommer fra Rote Halde som er en af de mest berømte parceller i Baden – og faktisk i hele Tyskland.

Spätburgunder ”Orchidea” 2019 Sasbacher

Indbydende duft af brombær, solbær, hyldebær og modne kirsebær. Samtidig fornemmes også en mild duft af kanel og vanilje.

I smagen er den kompleks med en elegant syre og fyldige, modne tanniner. Samtidig fornemmes det tydeligt, at vindruerne får godt med sol og varme.

Spätburgunder ”Barrique” 2019 Sasbacher

De helt unikke jordbundsforhold og det varme klima i Baden, giver her en helt forrygende Spätburgunder. Vinen er absolut et værdigt alternativ til en af de store vine fra Bourgogne.

I duften opdages fine antydninger af vanilje fra fadlagringen, samt noter af kaffe, mokka og et strejf af tobak. Smagen er fyldig og karakterfuld, og så er den meget fløjlsblød i afslutningen.

Om producenten: Sasbacher Winzerkeller er en topproducent med over 80 års erfaring. Vinhuset er en af de mindste kooperativer i Kaiserstuhl, men er samtidig en af de helt store, når det kommer til kvaliteten.

Jordbundsforholdene hos Sasbacher er helt unikke: Den tunge, mørke, forvitrede vulkanske jord, kombineret med Badens middelhavsklima, skaber fremragende forhold for vinfremstilling.

Filosofien er klar hos Sasbacher: Altid høj kvalitet, uden hvis eller men. Man reducerer, udvælger og differentierer meget bevidst, og det belønnes ofte med adskillige nationale og internationale priser.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev