Argentina har længe været et af de bedste vinproducerende lande i verden. Det sydamerikanske land har skabt sig sit eget image ved at lave vine, der typisk kombinerer en dejlig, fyldig smag med en tilfredsstillende struktur og en lang eftersmag.

Hvis du er på udkig efter argentinske kvalitetsvine, til fornuftige priser, kan vi kun anbefale dig at prøve vores vinserie, 4 Rios, fra Bodegas Correas.

4 Rios Chardonnay 2019

I Sydamerika laves der utroligt gode Chardonnay vine. Denne herlighed er frugtig og levende, og med en frisk og fyldig stil. Et mildt strejf af mandariner og pærer giver vinen dybde, og en anelse fed konsistens.

God til fisk og gerne de fede af slagsen. Også super lækker som terrassevin på en lun sommerdag.

4 Rios Cabernet Sauvignon 2016 Gran Reserva

Saftig og velafbalanceret rødvin. 2016 var et usædvanligt vådt og køligt år, og vinen er derfor mere frisk end normalt. Smagen er rund, fyldig og ret koncentreret. Behagelige og afrundede tanniner går godt i spænd med frugten, og skaber en vedholdende eftersmag.

Nyd gerne vinen til oksekød, lam eller tapas.

4 Rios Malbec 2018

Saftig og frugtfuld rødvin fra Mendoza. Den byder på en herligt tillokkende duft med krydrede aromaer, og smagen præges af blommer med strejf af vanilje og let mokka.

Vinen er som skabt til solide kødretter – og er simpelthen et knaldgodt køb!

4 Rios Malbec 2016 Gran Reserva

Masser af power på frugt og krydderi, pakket flot ind i modne og fløjlsbløde tanniner. Vinen lagres 12 måneder på franske fade, og med fem år på bagen er den helt på toppen netop nu.

Det er en fremragende vin til krydrede pastaretter, en god saftig bøf, simreretter og ostebordet.

Hvad er vin fra Argentina mest og bedst kendt for? Argentina har en rig vinhistorie, hvor landet producerer en endeløs række af forskellige vine på druer som f.eks. Syrah, Tempranillo, Cabernet Sauvignon og Chardonnay. Men den absolut førende drue i Argentina med hensyn til omdømme og mængde er Malbec, som oprindeligt er en drue fra Bordeaux, importeret til Argentina fra Frankrig, i midten af 1800-tallet.

Hvad gør Malbec speciel? Dens komplekse, men alligevel tilgængelige frugtsmag og intense aromaer gør Malbec til en favorit blandt mange vinentusiaster. Selvom Malbec typisk er blevet brugt som blandingsdrue i franske vine, er det det argentinske udtryk, der er blevet enormt populært i de sidste to årtier.

En Malbec er en vin, der er kendt for at have en kraftig og frugtig smag, samt en meget afrundet tekstur og finish. Det er en smagfuld og mørk vin, som præges af noter af især moden blomme.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev