Så tager Pavillonen Charlottenlund hul på 2024, og rygsækken er fyldt op med erfaringer fra året der gik, og drømme og planer for året der kommer. En ting, som har vist sig at fungere rigtig godt i året der gik, er for Pavillonen at danne ramme om virksomheders arbejde med det regenerative ledelses-fokus, som vinder mere og mere frem. 

De skriver således i årets første nyhedsbrev: 

“Essensen i den regenerative tilgang er at tilføre liv og vitalitet fremfor at dræne og udpine: Hvordan skaber vi kulturer baseret på livgivende principper? I naturen skaber liv betingelser for mere liv – det design er vi nødt til at lære af i ledelsen af vores organisationer og samfund”.

Giles Hutchkins & Laura Storm, Regenerativ Ledelse, 2023

Tættere kontakt med naturen, i historiske rammer som hverken er perfekte eller snor-lige, men hvor der dufter godt, hvor der er lyde fra skovens susen, den knitrende ild i brændeovnen,

Pressefoto Pavillonen Charlottenlund

togene der kører forbi..har for mange været optimale rammer til at fordybe sig i udvikling af virksomheder. At placere sig i en sanselig kontekst, med plads til det mellem-menneskelige og tæt på naturen frigør kreativitet og nye ressourcer. Et sted hvor man fornemmer dem der kom før os, og har tanke på dem der kommer efter. 

***

HUSET

Vi i Pavillonen arbejder kontinuerligt på netop genopbygning. Den gamle, historiske bygning fra 1926 bliver stadig sat i stand, hver gang vi har lidt penge til det. Dag for dag, måned for måned, bliver der stille og roligt lavet flere og flere forbedringer – og vi kan nu sige, at vi er et sted, hvor huset er funktionelt i alt slags vejr. Vi havde lidt vanskeligheder, da temperaturen en blæsende novemberaften kom ned på -9 grader, men ellers er det gået rigtig fint med vores nye varmepumpe, forsatsruder, brændeovnen. Man sender en tanke til den kvinde, som engang solgte billetterne i huset sommer og vinter, kun med opvarmning fra brændeovnen og enkeltglas i ruderne…nu kan vi holde varmen; vi har projektor, varm kaffe, bløde møbler, projektor og wifi.

***

HAVEN 

Den gamle godslæsseplads op mod banen, som vi overtog i marts 23, bliver dag for dag genopbygget. Organisk materiale bliver jævnligt tilført (kompost, træflis, muld, blade, aske, kaffegrums etc.), og vi er meget spændte på, hvad der kommer til at ske til foråret derude. Det er jo ofte sådan, at giver man den udpinte natur en hjælpende hånd, tager den hurtigt over selv – og så begynder det at gå stærkt. Visionen er at få skabt et nyt vækstlag, at få arbejdet i dybden udvalgte steder, og overordnet set; at demonstrere hvor dejlig en grøn, biodivers og frodig have kan og bør være. Vi skal dyrke lokalt, vi skal give plads til insekter, pindsvin, frøer, firben. De øgede mængder vand skal kunne sive ned og holdes i jorden…og det kan kun gå for langsomt. 

Vores “Gå-til-Have” kursus fortsætter, og vi har lavet en aftale med Klima Gentofte om, at vi inviterer alle interesserede ind til “Åben havelåge”-arrangementer i løbet af den kommende sæson. Disse arrangementer orienterer vi om, både i nærværende nyhedsbrev, på instagramprofilen @stationshaven, og på kalenderen på www.pavillonencharlottenlund.dk

***

FÆLLESSKABET 

Det har været rigtig skønt at mærke, hvordan vores lille forening har fundet en god gænge, nogle fine rutiner…og hvordan det rent faktisk har fungeret i praksis at bruge foreningen dels til at realisere nogle bæredygtige tiltag som de enkelte har gået med, dels at skabe et lokalt fællesskab…som der er vokset nogle fine, små traditioner ud af.

I den kommende sæson gentager vi således både vores

Nytårskur 4.1 17.30

Alle er velkomne og fokus denne aften ligger på bæredygtig mobilitet, dvs. hvordan får vi flere til at cykle rundt i vores by. Der bydes på suppe og godt samvær. Ønsker du at deltage, så skriv til danmarksmindsteforsamlingshus@gmail.com 

Foreningsaften 1.2 kl. 18.00

Vi mødes og planlægger et lille fastelavns-arrangement

Generalforsamling den 7.marts

Indkaldelse følger, på foreningens mailingliste og facebookside.

Senere på året holder vi igen Sankt hans, Æblemostdag og Juletræstænding. Vores søndagscafe kører også videre, vi starter samtidig som loppemarkedet, det vil sige midt i april. 

Som altid har vi brug for opbakning og hjælp – foreningsarbejdet er givende og hvis du engagerer dig, kommer du højst sansynligt hjem med en rigtig god følelse. 

“Det er faktisk betryggende for mennesker at høre til et sted, hvad enten det er en landsby, en egn eller et kvarter i en større by. […] Ved at følge med i det lokale kan man få et tilhørsforhold, som altid har været et grundlæggende eksistentielt behov, men som længe har været tilsidesat af en globaliseringsdagsorden og dens internationalisering.Man kan ikke gøre meget ved de store krige og konflikter i verden, når man bor i Thisted, Nakskov eller Fåborg, men man kan måske godt stille op til skolebestyrelsen eller blive hjælpetræner for de små fodboldspillere. Så er man bedre rustet til at se tv-avisen, når man kommer hjem.” 

Svend Brinkmann, Altinget 28.12.23

Meld dig ind i en forening, som arbejder for et stærkere lokalsamfund, med udgangspunkt i en grøn lille oase, som er åben for alle og som danner ramme om rigtig, rigtig mange møder mellem mennesker, store og små.

Det vil vi fortsætte med at gøre, i året der kommer. 

Hvis du ikke er så meget til foreningsarbejde, kan du sagtens bare være passivt støttemedlem. Uanset form, skal du bare skrive en mail til vores kasserer Michael på:

danmarksmindsteforsamlingshus@gmail.com

Du må også gerne melde dig som frivillig

– du kan læse mere om, hvad du får til gengæld her:

https://www.pavillonencharlottenlund.dk/frivillig

…og ellers håber vi, at du vil overveje at leje vores skønne hus og have til dine egne arrangementer – enten privat eller professionelt.

Vi er nu 6 selvstændige erhvervsdrivende, som skiftes til at bruge Pavillonen i ugens løb. Nogle om aftenen, andre om formiddagen, eftermiddagen…og vi har plads til to mere.

Så, kender du nogen som kunne tænke sig at arbejde i skovbrynets ro og fred, enten med klienter, kurser, hold…eller bare ro til at tænke og fordybe sig, så kontakt os for at høre mere, på mail:  pavillonencharlottenlund@gmail.com

Godt nytår!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev