Julen byder som altid på masser af lækre smagsindtryk. Sødmen i juleknaset, vaniljen i risalamanden, mandlen i marcipanen, chokoladen i nougaten, syren i klementinen, nelliker og kanel. Der er et væld af smagsnuancer, og det er næsten umuligt at finde noget, der passer til det hele. Det skulle da lige være et glas portvin!

Nedenfor giver vi dig vores anbefalinger på seks forskellige portvine, som hver især har deres helt egen stil og udtryk.

Ruby Reserve

Det er ikke så tit, at man støder på betegnelsen Ruby Reserve. Portvinen har fået ekstra tid at lagre i, og det smages tydeligt. Det er en utrolig lækker portvin med en rigtig god balance.

Flot rubinrød farve, og en intens aroma af røde frugter og skovblomster. I smagen er den elegant og afbalanceret med en behagelig og vedvarende finish.

Tawny Port 10 år

I den komplekse duft blander den levende frugt sig lækkert med de karakteristiske tørre aromaer af nødder. Vinen har en fyldig, elegant struktur og en lang finish.

Denne harmoniske portvin er særdeles velegnet til kaffe, desserter, samt bløde oste. Den bør serveres afkølet og er drikkeklar nu.

LBV 2015

Fyldig og elegant med smag af krydderier, rosiner og rød frugt. Dejlig balanceret med en fløjlsblød, men fast tanninstruktur, der fører til en lækker lang finish.

Serveres som tilbehør til ost, dessert eller alene som afslutningen på et måltid.

ÅRETS JULEPORT 10 års Tawny Port

Portvin med masser af smag og karakter. Krydret og med en tilpas sødme. Eftersmagen er behagelig lang og der er en herlig balance i vinen.

Super portvin, der hører til i mellemklassen, når vi taler pris, men som til gengæld er langt i retning mod toppen, når vi taler smag og kvalitet!

2005 Vintage Port

Ethvert portvinshus har sin egen stil inden for Vintage Port. Der er ingen formel for disse fantastiske vine, blot et sæt retningslinjer. Men én ting er sikkert: Når det kommer til Vintage Port, er standarden sat ekstremt højt.

Med denne Vintage Port fra Romaneira er du garanteret en unik smagsoplevelse udover det sædvanlige!

Tawny Port 40 år

En drøm af en Tawny – bedre kan Tawny simpelthen ikke produceres. Det er en vin til de helt store stunder i livet.

Ekstremt nuanceret og kompleks duft, der leder tankerne hen på især mynte og mandler. I smagen er den fyldig og sød med en attraktiv langvarig finish på trods af sin alder. Topklasse portvin!

Forskellen på portvinene: Tawny Port er en lagret portvin, og det giver en lys vin med elegant sødme og toner af fad som nødder, karamel og toast. Og så har vi de flaskelagrede typer som LBV og Vintage Port – de hører ind under Ruby-kategorien. De er mørke, fyldige, frugtige og med lidt bid, da syren ikke er fordampet. Vintage Ports kan faktisk ikke blive for gamle – men har du først åbnet den, så skal den helst drikkes inden for en uge. De andre typer kan stå åbne i op til en måned inden de taber pusten.

På vores hjemmeside har vi en detaljeret gennemgang og beskrivelse af de forskellige portvinstyper.

Holte Vinlager

Tilmeld dig vores nyhedsbrev